radyobir
radyobir

Fenerbahçe çok rahat: 87 - 72

THY Euroleague'in 11. haftasında Fenerbahçe, Ülker Sports Arena'da konuk ettiği Kızılyıldız'ı 87-72 mağlup etti.

09 Aralık 2016 11:37 | Kategori:

Bertan ERMAN

Her iki takımın birbirine üstünlük sağlamaya çalıştığı ilk çeyrek hızlı başladı. Pota altında ikiz kuleleri Ekpe Udoh ve Jan Vesely ile etkili bir başlangıç yapan Fenerbahçe, art arda yaptığı top kayıplarından sonra kontrolü kaybetmeye başladı. Sarı lacivertliler, 8-0'lık Kızılyıldız serisinin ardından yeniden toparlandı ve Bobby Dixon'ın maça ağırlığını koymasıyla ilk çeyreği 20-18 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte sazı eline alan isim Ekpe Udoh oldu. Hem hücumda, hem de savunmada hakimiyet kuran Udoh'un önderliğinde Fenerbahçe, 12-0'lık bir seriyle farkı çift hanelere çıkardı. Kızılyıldız, Marko Simonovic'le maça yeniden ortak olmaya çalışsa da, devre arasına temsilcimizin 41-31 üstünlüğüyle gidildi.



Fenerbahçe, üçüncü çeyrekte farkı biraz daha açtı. Gigi Datome'nin de devreye girmesiyle sarı lacivertliler, son çeyreğe girmeden farkı 18 sayıya çıkarttı. Kızılyıldız, Dobric ve Simonovic'in katkılarıyla, son çeyreğin ilk 5 dakikasında farkı tek hanelere indirdi. 3 sayılık basketlerle karşılık veren sarı lacivertliler, rakibinin maça ortak olmasına izin vermedi ve karşılaşmayı 87-72 kazandı.

Arka arkaya 4. galibiyetini alan Fenerbahçe'de Ekpe Udoh, 15 sayı, 9 ribaund, 5 asist ve 5 blokla maçı domine etti. Jan Vesely 14 sayı, 5 ribaund ve Pero Antic 13 sayıyla galibiyete katkıda bulundular. Kızılyıldız'da kenardan gelen Marko Simonovic 14 sayıyla maçı tamamladı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI