radyobir
radyobir

Fenerbahçe'den buruk galibiyet

THY Euroleague'in 3. hafta maçında Fenerbahçe, sahasında ağırladığı Zalgiris Kaunas'ı 82-68 yenerek üçüncü maçından da galip ayrıldı. Ancak , sarı lacivertlilerin Sırp yıldızları Bogdan Bogdanovic ve Nikola Kalinic sakatlandı.

27 Ekim 2016 00:41 | Kategori:

Bertan ERMAN

Fenerbahçe Zalgiris Kaunas'ı İstanbul'da 82 - 68 yenerek üçüncü galibiyetini aldı.

Karşılaşmaya etkili başlayan taraf, Leo Westermann'ın üç sayılık basketleriyle başlayan Zalgiris Kaunas oldu. Ancak, Pero Antic'in oyuna ağırlığını koymasıyla Fenerbahçe, rakibine karşı üstünlük sağlamaya başladı. İlk çeyreğin son bölümlerinde Bogdan Bogdanovic'le etkisini arttıran Fenerbahçe, 2. çeyreğe 28-24 üstünlükle girdi.

İkinci çeyrekte sarı lacivertliler, hızlı ve etkili bir başlangıç yaparak farkı 8 sayıya çıkardı. Litvanya temsilcisi buna karşı 5-0'lık bir seri yakaladı ve farkı 3 sayıya kadar indirdi. Çeyreğin üçüncü dakikası dolarken topu oyunda tutmaya çalışan Nikola Kalinic sert bir şekilde yere düştü. Çenesinde açılma olan Kalinic'e soyunma odasında dikiş atıldı. Zalgiris, bu çeyrekte maça ortak olmaya çalışsa da, Ekpe Udoh'la boyalı alanda hakimiyet kuran Fenerbahçe, devre arasına 44-37 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte tedavisi tamamlanan Nikola Kalinic oyuna geri döndü. Pero Antic'in 3 sayılık basketiyle başlayan sarı kanaryalar, farkı çift hanelere çıkardı. Ancak Leo Westermann'la ivme yakalayan Zalgiris, 8-0'lık bir seri yakaladı ve farkı 2 sayıya kadar indirdi. Bu süreçte sendelemekte olan Fenerbahçe'yi Bogdan Bogdanovic diriltti. Fakat Leo Westermann'la girdiği ikili mücadelede sağ ayak bileğini burkan Sırp yıldız, maçı yarıda bırakmak zorunda kaldı. Bogdanovic'in yokluğunda sarı lacivertlilerde Kostas Sloukas sazı eline aldı ve son çeyreğe temsilcimizin 63-56'lık üstünlüğüyle gidildi.

Son çeyrekte Sloukas ve Vesely ile iyi bir ivme yakalayan Fenerbahçe farkı açmaya başladı. James Nunnally ve Melih Mahmutoğlu'nun da devreye girmesiyle maçı koparan sarı lacivertliler, bu sefer de Nikola Kalinic'in sakatlığına üzüldü. Sırp oyuncu, tıpkı vatandaşı Bogdanovic gibi sağ ayak bileğini burktu ve maçı tamamlayamadı. Maçın sonlarında kontrolü ele alan Fenerbahçe, salondan 82-68 galip ayrıldı.   

Fenerbahçe'de Ekpe Udoh ve Jan Vesely 14'er sayıyla takımının galibiyetinde önemli rol oynadılar. 

Zalgiris Kaunas'ta Leo Westermann, 15 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. 


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI