radyobir
radyobir

Fenerbahçe'den sürprize izin yok: 76 - 71

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 10. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe, Ülker Sports Arena'da konuk ettiği Banvit'i 76-71 mağlup etti.

11 Aralık 2016 20:49 | Kategori:

Karşılaşmaya sarı lacivertliler boyalı alandan bulduğu sayılarla etkili oldu. Banvit, buna karşılık Jordan Theodore ve Gediminas Orelik'le maçta üstünlük sağlamaya başladı. Fenerbahçe'de pota altında etkili olan oyunculara Kostas Sloukas ve Gigi Datome'den destek gelince, ilk çeyrek ev sahibi takımın 19-18 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreğe Kulig'in sayılarıyla başlayan Banvit, rakibi karşısında 10-2'lik bir seri yakaladı. Bandırma ekibinin serisinden sonra Fenerbahçe, 9-0'lık bir seriyle karşılık verdi. Her iki takımın da üstünlük kurmaya çalıştığı ikinci çeyrekte Banvit, Metehan Akyel ile bulduğu son saniye basketiyle devre arasına 36-35 üstün giden taraf oldu.

Üçüncü çeyrekte ibre yine ortadaydı. Uzunlarıyla etkili olmaya çalışan Fenerbahçe'ye karşı Can Maxim Mutaf'ın çeyreğın sonlarındaki performansıyla etkili olan Banvit, son çeyreğe 56-54 önde girdi. 



Son çeyreğe 3 sayılık basketlerle başlayan ev sahibi ekip, 11-0'lık bir seri yakalayarak üstünlüğü ele geçirdi. Banvit, maça yeniden ortak olmaya çalışsa da, savunmadaki etkili oyunuyla mücadeleden galip ayrılan taraf, 76-71'lik skorla Fenerbahçe oldu.

Son 9 maçta 8. galibiyetini alan Fenerbhaçe'de Nikola Kalinic, 16 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Kostas Sloukas ve Ekpe Udoh, 14'er sayıyla galibiyete katkıda bulundular. Bu sezon ligde 2. mağlubiyetini alan Banvit'te Gediminas Orelik, 22 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. 

MAÇ ÖNCESİ SAYGI DURUŞU

Karşılaşma öncesinde Ülker Sports Arena'daki herkes, dün akşam Beşiktaş'ta gerçekleşen hain terör saldırısında şehit düşenler için  bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun hemen ardından, hep bir ağızdan İstiklal Marşı söylenildi. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI