radyobir
radyobir

Fenerbahçe Feyenoord'u tek golle yendi...

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 2. maçında Fenerbahçe evinde Feyenoord'u 1-0 mağlup etti.

29 Eylül 2016 23:39 | Kategori:

Stat: Ülker

Hakemler: Jonas Eriksson, Mathias Klasenius, Daniel Warnmark (İsveç)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Van der Wiel, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım (İsmail Köybaşı), Mehmet Topal, Ozan Tufan, De Souza, Lens (Alper Potuk), Sow, Emenike (Van Persie)

Feyenoord: Jones, Karsdorp, Botteghin (Kramer), Kongolo, Van der Heijden, Kuyt, El Ahmadi, Trindade, Toornstra, Berghuis (Bilal Basacikoglu), Jorgensen

Gol: Dk. 18 Emenike (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 26 El Ahmadi, Dk. 29 Van der Heijden, Dk. 44 Kongolo, Dk. 29 Emenike, Dk. 76 Hasan Ali Kaldırım



İLK YARI


Mücadeleye kontrollü başlayan Fenerbahçe, topu ayağında daha çok tutan taraf oldu. Sarı-lacivertliler, kanatlardan Lens ve Sow, savunma arkasına atılan toplarda da Emenike ile etkili olmaya çalıştı. İlk tehlikeli atağını 18. dakikada geliştiren ev sahibi takım, bu pozisyonda da Emenike ile golü bularak, 1-0 öne geçti. Daha sonra da oyunun hakimiyetini elinde bulunduran Fenerbahçe, farkı açacak golü bulamasa da savunmada rakibine pozisyon vermeyerek, devre arasına önde girdi.

Feyenoord ise Fenerbahçe savunmasında boşluk bulamadı ve ilk yarı boyunda net bir gol pozisyonuna bile giremeden, soyunma odasına 1-0 geride gitti.

18. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Feyenoord'da Kuyt'ın hücuma çıkarken Lens'e kaptırdığı topu alan Ozan Tufan, önündeki boşluğu değerlendirerek, ceza sahasına sokuldu. Ozan, ceza sahası önünde pasını sağdan içeri hareketlenen Emenike'ye aktardı. Nijeryalı futbolcunun ceza sahası içi sağ çaprazda yerden vuruşunda uzak kale direğine çarpan top, filelerle buluştu: 1-0

Emenike'nin gol attığı pozisyon dışında iki takımın da net bir gol fırsatı yakalayamadığı ilk yarı, Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.



İKİNCİ YARI

48. dakikada Ozan Tufan topu güzel bir şekilde ceza sahasına gönderdi, ancak top rakip oyuncu tarafından uzaklaştırıldı.

51. dakikada Dirk Kuyt'ın çektiği şut kaleyi buldu, ancak top kalecide kaldı.

61. dakikada Emmanuel Emenike topu ceza sahasına gönderdi, ancak top rakip oyuncu tarafından uzaklaştırıldı.

66. dakikada Jeremain Lens topu defansın arkasına gönderdi, ancak rakip oyuncu araya girip atağı önlüyor.

72. dakikada Feyenoord'dan Nicolai Joergensen tarafından yapılan aşırtma vuruşta topu defans kale çizgisinden çıkarttı.

78. dakikada Feyenoord adına Bilal Basacikoglu sağ taraftan falsolu bir vuruşla korner kullandı. Topu kaleci Volkan bloke etti.

84. dakikada Fenerbahçe atağında Jeremain Lens ortayı yaptı ancak etkili olamadı.

Maç Fenerbahçe'nin 1 - 0 galibiyetiyle sona erdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI