radyobir
radyobir

FETÖ'cü papaz tartışması...

ABD'de yayın yapan CNN International'ın haberinde, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Beyaz Saray'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmede Türkiye'de kasım ayından bu yana FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olan Papaz Andrew Brunson'ın serbest bırakılmasını talep ettiği öne sürüldü.

17 Mayıs 2017 11:34 | Kategori: Dış Politika

ABD basınındaki habere göre konu heyetlerarası görüşmede gündeme geldi. Brunson'a ilişkin meseleyi ilk önce Trump daha sonra Başkan Yardımcısı Mike Pence açtı.

Beyaz Saray'dan yapılan bilgilendirme açıklamasında Trump'ın Papaz Brunson'ın serbest bırakılması konusunda 3 kez talepte bulunduğu ve acilen ABD'ye iadesini istediği aktarıldı.

​Görüşmeden önce Trump ile görüşen avukatı Jay Sekulow da Trump'ın kendisine papazı kurtarmak için söz verdiğini açıklamıştı. Protestan cemaatine ait İzmir Diriliş Kilisesi Pastörü Andrew Craig Brunson FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklanmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI