radyobir
radyobir

Fındık fıstık tüketimi kalp için...

Çin'de bulunan Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden bilim adamları, fındık, fıstık, badem gibi kabuklu kuruyemişler üzerine yaptıkları araştırmada, bu tip gıdalardan her gün bir porsiyon tüketilmesinin kalp hastalıkları riskini %30 azalttığı sonucuna vardılar.

18 Temmuz 2014 20:35 | Kategori: Sağlık

Rossiyskaya Gazeta tarafından konuyla ilgili olarak geçilen haberde, kalbe en yararlı kuruyemişlerin fıstık, kaju fıstığı ve Brezilya cevizi olduğunu söyleyen uzmanların, bu gıdaların kalp hastalıklarının yanı sıra, diğer hastalıklara yakalanma riskini %17, kansere yakalanma riskini de %11 azalttığını ifade ettikleri kaydedildi.
Doymamış yağ asitleri, vitaminler, mineraller ve besin açısından son derece zengin olan kuruyemişler, organizmadaki inflamasyon süreçlerini azaltıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI