radyobir
radyobir

Fındıkkıran Down sendromlular için sahnelenecek

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, sosyal sorumluluk projelerine bu yıl Down Sendromu Derneği' ni ağırlayarak devam ediyor.

14 Aralık 2017 10:37 | Güncelleme :14 Aralık 2017 11:02 | Kategori: Kültür & Sanat

Geçtiğimiz yıl görme engelli sanatseverlere ‘’sesli betimleme’’ ile yılbaşı armağanı olarak sunulan neo klasik Fındıkkıran balesi, 23 Aralık günü Down sendromlu izleyicileri konuk edecek.

Esas amacı ; Toplumun engellilik algısını etkileyen projeler yürüterek Down sendromlu bireylerin bebeklikten itibaren her yaşta ve konumda karşılaştıkları ayrımcılık ile mücadele ederek, fırsat eşitliği sağlamayı ve toplumdaki vazgeçilmez yerlerini sağlamlaştırmayı amaçlayan Down Sendrom Derneği ile iş birliği içinde bu projeyi gerçekleştirecek olan İstanbul Devlet Opera ve Balesi ‘ nin de amacı derneğin misyonunu sanatsal boyutuyla hayata geçirebilmek.

Rus besteci P. İ. Çaykovski’ nin 1891 yılında bestelediği son eseri olan, küçük Alman kız Clara Stahlbaum’un yeni yıl hediyesi olarak aldığı fındıkkıran oyuncağı ile ilgili rüyalarını konu alan büyü-masal tarzı neo klasik Fındıkkıran bale eserinin librettosu Uğur Seyrek ve Işık Noyan’a, koreografi ve rejisi Uğur Seyrek ‘ e ait. İsmail Dede eserin dekorunu, Serdar Başbuğ ise kostümlerini yarattı. 

Clara rolünde İlke Kodal  Fındıkkıran / Prens rolünde Batur Büklü, Drosselmeyer rolünde M.Nuri Arkan, Fare Kral rolünde Egemen Kement ve diğer rollerde İstanbul Devlet Opera ve Balesi - Bale sanatçıları dans edecekler.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI