radyobir
radyobir

Firari kumpasçıdan "kaçın" mesajı!..

'Balyoz' kumpasının ardından hakkında yakalama kararı çıkartılan ve firari durumda olan Tuncay Opçin, Twitter'da FETÖ üyelerine 'yurtdışına gidin' mesajı verdi, tavsiyelerde bulundu.

08 Ağustos 2016 11:39 | Kategori:

Daha önce, 'Yatakta basıp şafakta asacaklar' tweetiyle gündeme gelen Opçin'in, darbe girişiminin ardından Twitter'da FETÖ'cüler için paylaştığı mesajlar şöyle:

-Habeşistan'a gidin. Orada adil bir melik var. İslam'ın yeni coğrafyaları, Türkiyeli mazlumları bekliyor.
-Mülteci ve politik sığınmacı olmak istiyorsanız, ancak o ülkeye ulaştığınızda bu başvuruyu yapabilirsiniz.
-Elinizde pasaportunuz varsa ve herhangi bir ülkeye vizeniz yoksa, vize istemen Brezilya gibi ülkelere de gidebilirsiniz.
-Güney Amerika'da pek çok ülke Türkiye'ye vize uygulamıyor.
-Güney Amerika'da, Brezilya, Arjantin, Bolivya, Uruguay, Peru vize uygulamayan ülkeler arasında.
-Kanada vizeniz varsa, hiç beklemeyin. Kanada, göçmenlere sosyal yardım yapıyor. Dil öğrendikten sonra iş imkanları da, oldukça iyi.
-ABD vizeniz varsa, iş imkanları çok geniş olduğu için, basit işlerle bile ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

"İLK ÇIKIŞ İÇİN TERCİH EDİLİR"

-Afrika ve Güney Amerika'ya gitmeyi düşünenler, buralara gitmeden önce aşı zorunluluğu olduğunu unutmasın.
-Vizesiz Güney Amerika ülkeleri, ilk çıkış için tercih edilebilir. Bu ülkelere giderken bazı aşıları olmanız gerekir.
-Türkiye'den ayrılmak isteyenlere küçük bir tavsiye: Mutlaka diş doktoruna gidin ve diş sorunlarınızı halledin.
-Aileler birlikte Türkiye'den ayrılmıyorsa ve çocuklar geride kalıyorsa, mutlaka Noter'den geride kalan eşe muvafakatname verin.
-ABD'ye ilticada, sosyal bir gruba üye olmanız ve o grubun baskıya uğraması, değerlendirmeye alınmanız için yeterli.
-Türkiye'den ayrılırken, çocuklarınızın aşı kartlarını ve mümkünse İngilizce tercümelerini yanınıza almayı unutmayın. Çok işinize yarayacak.

"ÖNEMLİ OLAN AYAKTA KALMAK"

-Bu gibi büyük kırılma anlarında, önemli olan ayakta kalabilmek. Bunu Türkiye'de başarmak mümkün değilse, geride 200 ülke var.

-Türkiye'den ayrılacaklara küçük, pratik bir tavsiye: Diploma ve transkriptlerinizi yanınıza almayı unutmayın. İş, eğitim için gerekli oluyor.

"DOĞDUK DİYE TÜRKİYE'DE YAŞAMAK ZORUNDA DEĞİLİZ"

-"Dünya vatanım, insanlık kardeşim." Türkiye'de doğduk diye, orada yaşamak zorunda değiliz.

HAVALİMANINDA GÖZALTINA ALINDI

FETÖ operasyonunda 'örgütün üst düzey yöneticisi ve imamı’ olduğu gerekçesiyle 7 aydır hakkında yakalama kararı bulunan Ahmet Akdoğan eşi, 65 yaşındaki M.A. ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan yurt dışına çıkış yapmak isterken gözaltına alındı. Akdoğan'ın üzerinden 25 bin TL para ve bazı hakim ve savcıların isimlerinin yazılı olduğu not defterinin çıktığı iddia ediliyor.

Adliyeye sevk edilen M.A. serbest bırakılırken, eşi Ahmet Akdoğan savcılıktaki ifadesinin ardından ’Terör örgütüne üye olmak, terör örgütünde yöneticilik yapmak, zorla para toplamak ve örgüte maddi destek sağlamak’ suçlarından tutuklanarak Uşak E Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Ahmet Akdoğan’ın Fethullah Gülen ile akraba olduğu, darbe girişimi sonrası kapatılan Uşak’taki Nil İlim ve Hizmet Vakfı’nı kurduğu, uzun yıllar yöneticilik yaptığı, daha sonra Erzurum imamı olarak görevlendirildiği, son olarak da il imamlarının üzerinde bir kademeye getirildiği iddia edildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI