radyobir
radyobir

First Lady Jill Biden operasyon geçirdi

ABD Başkanı Joe Biden'ın eşi Jill Biden'ın gözünün üstünde ve göğsünün sol tarafındaki lezyonların operasyonla alındığı ve tüm kanserli dokunun başarılı bir şekilde temizlendiği belirtildi.

12 Ocak 2023 06:13 | Kategori: ABD

Beyaz Saray’dan geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, First Lady Jill Biden’ın gözünün üst kısmında rutin bir cilt kanseri taraması sırasında tespit edilen lezyonun askeri hastanede yapılacak bir operasyonla alınacağı belirtilmişti.

Beyaz Saray doktoru Kevin O’Connor, Jill Biden’ın sağ gözünde tespit edilen lezyonun ihtiyaten alınmasının önerildiğini söylemişti.

Operasyon başkent Washington’a komşu Maryland eyaletinde bulunan Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’nde yapıldı.

ABD Başkanı Biden da 71 yaşındaki eşi Jill Biden’a sabah saatlerinde helikopterle hastaneye giderken eşlik etti. 45 yıldır evli olan Biden çifti yedi saati aşkın bir süre hastanede kaldı.

Beyaz Saray doktoru Kevin O’Connor, First Lady Jill Biden’ın göğsünün sol tarafında bir başka lezyonun tespit edildiğini ve onun da operasyonda alındığını söyledi. Buna ek olarak Jill Biden’ın sol göz kapağında da tespit edilen lezyonun operasyonla alındığı ve inceleme için patolojiye gönderildiğini belirtti.

Beyaz Saray doktoru, Jill Biden’daki tüm kanserli dokunun operasyonda başarılı bir şekilde temizlendiğini söyledi, başka bir operasyonun yapılmasının şu anda öngörülmediğini belirtti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI