radyobir
radyobir

Fitreyi bile terörde kullanmışlar

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'terör örgütü üyesi olmak, örgüte yardım ve yataklık' suçundan yargılanan 15 kişinin haziranda 7 yıl 6 aydan 13 yıl 6 aya kadar hapis cezalarına çarptırıldığı davanın gerekçeli kararı geçen ay yayınlandı. Gizli tanık ifadeleriyle telefon dinleme tutanaklarına da yer verildi. 1087 sayfalık gerekçeli kararda delil olarak değerlendirilen gizli tanık anlatımları şöyle:

15 Kasım 2015 10:08 | Kategori: Terör

"Van Belediye Başkanlığı seçimlerinden sonra çalışanlardan maaşlarının yüzde 10’u civarında zorunlu ücret alınmaktadır. Maaşlar ödendikten sonra görevliler tarafından makbuz karşılığında ve bağış adı altında bu paralar saymana verilir. Alınan bu paralar BDP’nin siyasi faaliyetleri için kullanılırdı. Belediye tarafından yapılacak bir kısım kişilerden bağış adı altında ödemeler alınır.

YÜZDE 40’I ÖRGÜTE

Geçen yıl BDP İl Başkanlığı tarafından fitre olarak toplanan 58 bin liranın yüzde 40’ı PKK terör örgütünün hissesi olarak sayman H.Ç. tarafından Ş. olarak bilinen kişiye teslim edildi. Eğitim Destek Evi adı altında ve belediye bünyesinde faaliyet gösteren Belediye İş Merkezi’ndeki yerde sözde ihtiyaç sahibi çocuklara okullara yönelik dersler verildiği bilinmektedir. Aslında bu yerde ders gören çocuklar sözde şehit aileleri mensup çocuklardır.
Belediyenin açtığı ihalelerde firmalardan örgüt namına alınan ve BDP İl Başkanlığı tarafından bağış adı altında toplanan paralar aktarılmaktadır. Belediye ihalelerinde komisyon başkanlığını Başkan Yardımcısı M.S.B., üyeliklerden birini de Müdür F.A. yapmaktadır. İhale almak isteyen firma, belediyede danışmanı S.K. ile görüşerek parti adı altında belirli oranda örgüte verilecek payın pazarlığını yaparlar. Anlaşırlarsa ihale o firmaya kalır. Erciş’e bağlı Çelebibağ beldesinde şantiye kurmak için izin isteyen firmanın, kendi istediği kişilerin şantiyede çalışması şartını koşan belediye ile sıkıntı yaşadığını duydum.

ÖRGÜTÜN AVUKATLARI

Örgütsel faaliyetlerinden dolayı yakalanan birçok kişiye C.C., tarafından avukat görevlendirildi. C. olmadığı zamanlar bu organizasyon BDP tarafından yürütülür. Bu avukat görevlendirme uygulaması hemen hemen örgütsel nedenle gözaltına alınan herkes için uygulanmaktadır. C.C. ve BDP tarafından görevlendirilen bu avukatlara herhangi bir ücret ödenmemektedir. Onların gönüllü ya da zorunlu örgüte desteği olarak kalmaktadır.”

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI