radyobir
radyobir

Formula 1 Türkiye'ye geri dönüyor

Formula 1'in 2016 takviminde Türkiye'nin de yer alması için görüşmeler tamamlandı.

11 Eylül 2015 12:17 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

İstanbul Park'ın işletmesini devralan Intercity'nin Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, düzenlediği basın toplantısında, Londra'da Formula 1 Başkanı Bernie Ecclestone ile görüştüğünü, Türkiye'de yeniden yarışın yapılmasını onun da istediğini aktardı.

Formula 1'in meşruiyetini kaybetmeye başladığını savunan Ak, "Formula 1 motor sporlarının zirvesi ve Batılı bir kültürden ortaya çıkmış bir aktivite. Türkiye de Batı kültürünün içinde ve yarışın buralarda olması gerekir, ama gittikçe uzağa gidiyor; Katar, Bahreyn, Abu Dabi, Rusya, Azerbaycan… Batı'daki ülkelerde bundan dolayı bir seyirci kaybı var" dedi.
Ecclestone'a 'Türkiye'de bu yarışı yeniden sizinle beraber yapmak için elimizden geleni yapmaya hazırız' dediğini anlatan Ak, şunları kaydetti:

"Operasyonla alakalı bir sürü talebi vardı. Onların hepsinde kendisiyle anlaştık, el sıkıştık. Uluslararası bir aktivite olduğu için hükümetin onay vermesi gerekiyor. Kasım ayındaki seçimden sonra hızlı bir karar mekanizması kurulabilirse, bize aralık ayına kadar bir opsiyon verdiler. Çünkü aralık ayında resmi takvim kesinleşecek. Seneye resmi takvime girmek için son imzaya kaldık diyebilirim.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI