radyobir
radyobir

Fransa'da 7 PKK'lı tutuklandı

Fransa'da geçtiğimiz hafta PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan ve 'terörün finansmanı' ile 'terörist bir yapıyla bağlantılı organize gasp' suçlamalarıyla mahkemeye çıkarılan şahıslardan 7'si tutuklandı.

03 Nisan 2021 10:02 | Güncelleme :03 Nisan 2021 11:02 | Kategori: Dünya

Fransız emniyet birimlerinin, PKK'ya yönelik 23 Mart 2021'de Paris, Marsilya ve Draguignan'da gerçekleştirdiği operasyonlarda 13 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlarda 4’ü savcılık tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 9 kişi "terörün finansmanı” ve "terörist bir yapıyla bağlantılı organize grup olarak gasp” suçlamalarıyla 26 Mart 2021’de mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemeye çıkarılan şahıslardan 7 kişi tutuklanarak cezaevine konulurken, bir kişi elektronik kelepçe uygulamasına tabi tutuldu, bir kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI