radyobir
radyobir

Fransa'da ilginç bir rehine olayı

Fransa'nın kuzeyinde Manş Denizi kıyısındaki Le Havre kenti bir bankaya düzenlenen silahlı eyleme sahne oldu. 34 yaşındaki saldırgan 6 kişiyi rehin aldı. Toplam 6 saat süren operasyonun ardından rehinelerin tümünün zarar görmeden kurtulduğu açıklandı.

07 Ağustos 2020 09:02 | Kategori: Dünya

Reuters haber ajansına konuşan polis yetkilisi, saldırganın bir adet el tabancası taşıdığını bildirdi.

Rehinelerin beşi saldırgan tarafından aralıklarla serbest bırakılırken sonuncusuysa silahlı kişinin tutuklanmasının ardından polis tarafından binadan çıkartıldı.

Reuters haber ajansına konuşan iki polis yetkilisiyse silahlı kişinin İslamcı gruplara sempati duyduğunu söylese de bu istihbarat resmen doğrulanmadı.

"Zanlının psikolojik hastalık geçmişi var"

Reuters haber ajansına bilgi veren bir yetkili, silahlı şüphelinin Fransız polisi tarafından bilinen ve güvenlik yetkililerinin takibinde olan bir kişi olduğunu belirtti.

Fransız yetkililer, zanlının ciddi psikolojik hastalık geçmişi olduğunu da söyledi.

Reuters'a konuşan bir güvenlik kaynağı da, zanlının Filistin davasına destek içeren açıklamalar yaptığını, motosiklet ve sosyal medya platformlarına erişim talebinde bulunduğunu söyledi.

Olay yerini güvenlik çemberine alan polis, halka bankanın olduğu bölgeden uzak durmaları uyarısında bulundu.

Başkent Paris’in 200 kilometre kuzeybatısında bulunan Le Havre, Manş Denizi kıyısında bulunan 170 bin nüfuslu bir kent.

Kentin göreve yeni gelen belediye başkanıysa, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron döneminde başbakanlık görevinden Temmuz ayı başlarında istifa eden Edouard Philippe.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI