radyobir
radyobir

Fransa'nın Belarus elçisi sınırdışı edildi

Fransız AFP haber ajansı, Fransa'nın Belarus büyükelçisinin ülkeden sınırdışı edildiğini bildirdi. Habere göre Belarus hükümeti, Büyükelçi Nicolas de Bouillane de Lacoste'un ülkeyi terk etmesini istedi. Büyükelçi bunun üzerine Minsk'ten ayrılarak Fransa'ya döndü.

18 Ekim 2021 10:54 | Kategori: Avrupa

Büyükelçi’nin neden sınırdışı edildiğine dair henüz net bir bilgi bulunmuyor. Belarus basını ayrıca Belarus’un Paris Büyükelçisi Igor Fesenko’nun da ülkeye geri çağrıldığını iddia etti.

Fransa’nın Belarus Büyükelçiliği tarafından Çarşamba günü yapılan bir paylaşımda elçiliğin, Belarus yönetimi tarafından yasaklanan sivil toplum kuruluşu Govori Pravdu (Gerçeği Anlat) temsilcilerini ağırladığı belirtilmişti. Elçilikte ağırlanan kişiler arasında örgütün liderlerinden ve geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerde cumhurbaşkanlığına da adaylığını koyan Andrey Dmitriev’in de bulunduğu açıklanmıştı.

Belarus’la AB ülkeleri arasındaki ilişki, Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko’nun kazandığı seçimlere hile karıştığı ve Lukaşenko’nun ülkede muhaliflere yönelik baskıları nedeniyle asgari düzeyde tutuluyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI