radyobir
radyobir

Fransa rekor kırdı, Paris'te maske zorunlu

Fransa'da korona virüs salgınında son 24 saatteki 6 bin 111 yeni vaka, Nisan'dan bu yana en yüksek günlük vaka sayısı oldu.

28 Ağustos 2020 09:50 | Kategori: Dünya

Fransa’da korona virüs salgınında son 24 saatteki 6 bin 111 yeni vaka, Nisan’dan bu yana en yüksek günlük vaka sayısı olurken, Paris’te maske takmak zorunlu oldu.

Fransa Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte 6 bin 111 yeni vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısının 259 bin 698’e ulaştığı aktarıldı.

Fransa’da dün tespit edilen vaka sayısı Nisan ayından bu yana en yüksek vaka sayısı olurken, 30 Mart’ta kaydedilen 7 bin 578 vaka sayısından sonra ise en yüksek ikinci artış oldu.

Salgında can kayıplarının sayısı açıklanmadı

Bakanlık, son 24 saatteki can kaybını paylaşmazken, hayatını kaybedenlerin toplam sayısının 30 bin 576 olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanlığı, 381’i yoğun bakımda olmak üzere 4 bin 535 kişinin hastanelerde tedavi altında olduğunu aktardı.

Paris’te maske takmak zorunlu oldu

Fransa’da son günlerde korona virüs vakalarında rekor artış yaşanmasının ardından yeni önlemler alındı.

Başkent Paris’te korona virüs salgını ile mücadele kapsamında bugünden itibaren tüm bölgelerde kamuya açık ve kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi. Yetkililer, maske takma zorunluluğunun iki tekerlekli araç sürücüleri ve 11 yaşından büyük tüm kent sakinleri için geçerli olduğunu aktardı. Maske takmayanlara ise 135 Euro para cezası kesilecek.

Geçtiğimiz günlerde artan Covid-19 vakaları nedeni ile Marsilya’da maske takma zorunluluğu getirilmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI