radyobir
radyobir

Fransız bilim insanları AIDS'e karşı ilaç buldular

Vesti.az sitesinin RIA Haber Ajansına atıfta bulunarak bildirdiğine göre Fransız bilim insanları AIDS'e yakalanma riskini %90 oranında azaltan ilaç bulduklarını duyurdular.

04 Kasım 2014 09:20 | Kategori: Kanser

İlaç, risk grubunda bulunan kişiler üzerinde denendi. İlaç bilim dünyasında ‘HIV virüsüyle mücadelede büyük bir adım’ olarak nitelendiriliyor. Fransız bilim insanları ise hastalığın bulaşması riskini ciddi oranda azaltan bir buluş gerçekleştirdiklerini belirtiyorlar. HIV virüsü ile mücadele eden kurumlar ise pre-exposure prophylaxis (PrEP) ismi verilen ‘ilişki öncesi önlem’ uygulamasını tavsiye ediyorlar ve bu yöntemin ABD’de başarılı olduğunu vurguluyorlar. Fransız bilim insanlarının ürettiği tabletlerin günlük olarak kullanılması durumunda virüsün önlenmesi için harcanan kaynaklarda büyük bir tasarruf yapılabilir. ABD AIDS Vakfı Basın Sözcüsü Yusuf Azad yaptığı açıklamada ‘Söz konusu ilacın deneyleri, PrEP’in etkili olduğunu göstermiştir’ dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI