radyobir
radyobir

Fransızca öğrenmeniz için 8 sebep

Günümüzde dünyada en çok konuşulan diller arasında yer alan Fransızca, Hint-Avrupa dil ailesinin Roman dilleri alt birimine mensuptur. Roma İmparatorluğu'nun dili olan Latincenin devamı olan dillerden biridir.

30 Mart 2018 12:34 | Güncelleme :02 Nisan 2018 16:02 | Kategori:

Fransızca, Fransa ve Fransa’nın eski sömürge ülkelerinde konuşulmakta olup, 29 ülkede resmi dil kabul edilmekte ve Birleşmiş Milletler resmi dilleri arasında yer almaktadır. Dünyada oldukça önemli kabul edilen bu dili öğrenmek için birçok sebep bulunmakta olup, bu yazımızda neden Fransızca öğrenmeniz gerektiğini 8 başlık altında inceleyeceğiz. Vakit kaybetmeden konumuza geçelim.

1-) Fransızca Dünya Dilidir.

Dünyada 5 kıtada yaklaşık 200 milyon insan Fransızca konuşmaktadır. Fransızca öğrenilme bakımından bakıldığında dünyada İngilizceden sonra 2. sırada gelmektedir. Birçok ülke eğitim programlarında Fransızcaya yer vermektedir. Fransız Kültür Merkezleri aracılığıyla dünyaya Fransızca öğretilmeye çalışılmakta ve yüzbinlerce öğrenci mezun edildiği göz önünde bulundurulursa başarılı da olunmaktadır. Ayrıca birçok öğretmen Fransızca özel ders vererek bu duruma katkı vermektedir.

2-) Fransızca İş Dünyasında En Çok Kullanılan Dillerden Biridir.

Fransızca bilmek iş dünyasında birçok kapının açılmasını sağlar. Fransızca biliyorsanız Fransa’da ve Fransızca konuşulan ülkelerde iş bulabilir ya da buralarla ticaret yapabilirsiniz. Fransa dünyada en fazla yatırım alan 3. ülkedir ve bu özelliği sayesinde büyük bir ekonomik güce sahiptir. Ayrıca birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkede de Fransızcanın resmi dil olması iş dünyasındaki önemini bir kat daha arttırmaktadır.

3-) Fransızca Kültür, Aşk ve Sanat Dilidir.

Fransızca kültür ve sanatta uluslararası dil konumundadır. Moda, dans, yemek kültürü, tiyatro, mimarlık ve görsel sanatlar alanlarında dünyada en çok kullanılan dillerden biridir. Bildiğiniz üzere edebiyatta birçok akım Fransız edebiyatçılar sayesinde oluşmuştur. Edebiyatın gelişimine oldukça fazla katkı sağlayan bu yazarları asıl kaynağından okumakta ayrı bir keyif verecektir. Fransızca aşkın dili olarak kabul edilmekte olup, zengin anlamlar barındıran kelimeleriyle ve melodik fonetiği ile aşkı en güzel anlatan dillerden biridir. Ayrıca düşünceyi geliştiren ve eleştirel düşünmeye sevk eden yapısıyla, müzakere ve tartışmaların değerini arttıran analitik bir dildir.

4-) Fransızca Turizm Dilidir.

Her yıl yaklaşık 80 milyon ziyaretçi ağırlayan Fransa, dünyada en çok turist çeken ülkelerden biridir. Sizde Fransa’nın eşsiz güzelliklerini görmek ve bu ülkeye seyahat etmek istiyorsanız az da olsa Fransızca öğrenmenizde fayda vardır. Ayrıca Fransa’nın haricinde Kanada, Monaco, İsviçre ve Afrika ülkelerine yapacağınız ziyaretlerde de Fransızca işinize yarayacaktır. Bildiğiniz üzere Fransızların İngilizce konuşmadığı söylenir. Bu yüzden bir Fransız ile İngilizce iletişim kuramayacağınızdan az da olsa Fransızca öğrenmeniz akıllıca olacaktır.

5-) Fransızca Eğitim Dilidir.

Fransa dünya çapında birçok üniversitesi ile eğitim alanında da ilgi çekmektedir. Fransa’da eğitim alabilmek içinde Fransızca bilmeniz şart. Avrupa’da birçok üniversite ve meslek okulu ile dünyanın seçkin üniversiteleri de Fransızca eğitim vermektedir. Fransız hükümeti iyi derecede Fransızca bilen öğrencilerin uluslararası alanda okuyabilmesi için her türlü desteği vermektedir. Özellikle yüksek lisans yapmak isteyenler için birçok fırsat sunulmaktadır.

6-) Fransızca Dünyaya Açılan Uluslararası Bir Dildir.

Fransızca internette en çok kullanılan 3. dildir. Ayrıca dünyaca ünlü birçok haber sitesi ve haber kanalı Fransızca dilinde yayın yapmaktadır. Fransızca haberlere ulaşabilmek alternatif bir bakış açısı yakalamanızı sağlayabilir. Fransızca NATO, Avrupa Birliği, BM, UNESCO ve daha birçok uluslararası kurumda resmi dil olarak kabul edilmekte ve çalışma dili olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle uluslararası ilişkilerde Fransızcanın önemi yadsınamaz. Uluslararası ilişkiler alanında çalışmak istiyorsanız bir an önce Fransızca öğrenmeye başlasanız iyi olur.

7-) Fransızca Eğlenerek Öğrenebileceğiniz Bir Dildir.

Fransızca öğrenilmesi en kolay dillerden biridir. Ne kadar zor olduğunu söylerlerse söylesinler aldırış etmeyin ve Fransızcanın tadını çıkarmaya bakın. İster yetişkinler için olsun, isterse çocuklar için birçok Fransızca öğrenme metodu bulunmaktadır. Bu konuda yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız Fransızca özel ders alabilirsiniz. Bu dili öğrenmeye başladığınızda ne kadar zevkli bir dil olduğunu anlayacaksınız. Hatta önceden başka bir yabancı dil öğrendiyseniz bu fark daha iyi ortaya çıkacaktır.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI