radyobir
radyobir

Furkan Palalı'dan otizmli çocuklara destek

Otizmli ve olağan gelişim gösteren çocukların çalışmalarından oluşan 'Masumiyetin Umudu' sergisinin açılışı, geçtiğimiz gün Trump Art Gallery'de yapıldı. Otizmli çocuklara destek vermek amacıyla sergi açılışına katılan başarılı oyuncu Furkan Palalı, "Kendi dünyaları çok canlı ama biz bunu fark edemiyoruz aslında bizim sorunumuz. Resimlerin hepsi çok güzel, birini satın alıp odamın duvarına asacağım" diye konuştu.

06 Nisan 2019 15:26 | Kategori: Magazin

Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan Trump Art Gallery, Otizm Güçlü Aile Derneği (OGAD) ile birlikte otizmli çocuklara ve ailelerine destek veren anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Proje kapsamında ünlü ressamların eğitim verdiği atölyelere katılarak resim yapan otizmli ve olağan gelişim gösteren çocukların çalışmalarından oluşan ‘Masumiyetin Umudu’ sergisinin açılışı, OGAD Yönetim Kurulu Üyeleri Çimen Polat Akkuş, Tülay Gülaçtı ev sahipliğinde ve projeye destek veren başarılı oyuncu Furkan Palalı’nın katılımıyla 2 Nisan Salı günü Trump Art Gallery’de gerçekleşti. 1-30 Nisan tarihleri arasında Trump Art Gallery’de sergilenerek satışa sunulacak eserlerden elde edilen gelirin tamamı, OGAD’a bağışlanacak.

Sergideki eserleri tek tek inceleyen Furkan Palalı "Bu çocukların normalde biraz daha sabırsız olduğunu biliyorum ama burada bir sabır var, bir emek var bir renk cümbüşü var” diyerek şöyle devam etti:

"Hayatlarının yansımasını yaparken bir canlılık var yani bizim hep düşündüğümüz gibi içlerine kapanık değiller. Kendi dünyaları çok canlı ama biz bunu fark edemiyoruz. Aslında bu bizim sorunumuz... Cıvıl cıvıl renkler var. İç karartan bir resim görmedim şu ana kadar. İçlerinden birini satın alıp odamın duvarına asacağım. Otizm, aslında üzerinde durmadığımız düşünmediğimiz bir konu. Biraz olsun farkındalık yaratmak insanları bilgilendirmek için bugün buradayız. Onlar gibi hissedemem ama yine de bir nebze de olsa onların hissettiklerini paylaşmak için buradayız. Çok güzel resimler yapmışlar. Çocukların o heyecanını gördüm. Otizm bir şekilde erken teşhis edilirse müdahale edilebiliyor. Sadece söyleyebileceğim ailelerin erken teşhis konusunda biraz daha dikkatli olmaları…”

Yeni dizi müjdesi

Furkan Palalı sergide ayrıca yeni projeleriyle ilgili kendisine yöneltilen soruları da cevapladı. Yaklaşık bir yıldır ekranlardan uzak kaldığını söyleyen Palalı, Mayıs ayında yeni bir diziye başlayacağının müjdesini verdi. Yeni dizi için sakalını uzattığını belirten başarılı oyuncu canlandıracağı karakter için "Yine romantik bir adam olacak ama detaylar sürpriz olsun. İçinde dramı da romantizmi de yüksek olan bir aşk hikayesi. Aşkın yanı sıra baba-kız hikayesi de izleyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI