radyobir
radyobir

Futbolcu sahayı gözyaşlarıyla terk etti

Sırbistan'ın Partizan Belgrad takımında oynayan Brezilyalı fubolcu Everton Luiz, FK Rad'la oynadıkları maçta maruz kaldığı ırkçı saldırılar sebebiyle sahayı gözyaşları içerisinde terk etti.

21 Şubat 2017 11:55 | Kategori:

Takımı 1 — 0 öne geçen 28 yaşındaki orta saha oyuncusu, karşı takım Rad'ın taraftarları tarafından maymun sesleri çıkarılarak saldırılara maruz bırakıldı.

Karlj Petar Prvi Stadyumu görevlileri tribünlerde açılan ırkçı pankartı kaldırırken, taraftarlar ırkçı sloganlar nedeniyle stat hoparlörlerinden sık sık uyarıldı. Ancak bu önlemler de yetersiz kaldı. Maçın sonunda Luiz'in tribünlere el hareketi yaptığı ve gerginliğin daha da tırmandığı aktarıldı.



'SIRBİSTAN'I SEVİYORUM, BU YÜZDEN AĞLADIM'

Maçın ardından basın mensuplarına konuşan Luiz, "90 dakika boyunca ırkçı istismara maruz kaldım. Beni üzen bir diğer şey, ev sahibi takımın oyuncularının da buna destek vermesiydi. Hepsi birden bana saldırdılar" dedi. Olayı mümkün olduğunca çabuk unutmaya çalışacağını söyleyen futbolcu, "Sırbistan'ı ve halkını seviyorum,bu yüzden ağladım. Fakat lütfen herkes ırkçılığa hayır desin" ifadelerinde bulundu.

​Partizan Teknik Direktörü Marko Nikolic ise hem FK Rad tribünlerinin hem de Everton Luiz'in yanlış yaptığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Olimpija Ljubljana'yı çalıştıran Nikolic'in kendisi de Nijeryalı oyuncusu Blessing Eleke'yi maçın sonunda gol attıktan sonra uzun süre sevindiği için 'salak siyah' olarak tanımlamış ve tepki çekmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI