radyobir
radyobir

Füze beklerken konut çıktı!..

Kuzey Kore'nin 'büyük olay' sloganıyla 200 yabancı gazeteciye davetiye göndermesi merak uyandırmıştı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un başkent Pyongyang'da 5 bin konutluk projenin açılışını yaptı.

14 Nisan 2017 07:52 | Kategori: Dünya

Kuzey Kore yönetimi ülkedeki yabancı basın mensuplarına "perşembe günü büyük ve önemli bir olay" için hazırlık yapmaları çağrısında bulunmuştu.

Bu açıklama Batı medyasında 'yeni bir silah denemesi yapılacağı' şeklinde algılansa da söz konusu "olayın" konut projesi açılışı olduğu ortaya çıktı.
Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, basın mensuplarının eşliğinde Ryomyong caddesinde yaklaşık 5 bin konutluk bir projenin açılışını gerçekleştirdi.

'AYDINLANMA' CADDESİ

Ryomyong caddesi, Kuzey Kore'nin başkentinin önde gelen projelerinden birisi. 5 bin konutun ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtılacağı bildirildi. Cadde ismi, "aydınlanma" anlamına geliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI