radyobir
radyobir

Galatasaray'da istifa şoku!..

TFF'nin yabancı futbolcu sayısı konusundaki kararınının yürürlüğe girmesine saatler kala Galatasaray Kulübü adına yapılan itiraz, ortalığı karıştırdı. Sarı kırmızılı kulübün başkanı Duygun Yarsuvat, kendisinden habersiz itirazda bulunan Sportif A.Ş Başkanı Hamdi Yasaman'a yönetim kurulu toplantısında sert sözlerle çıkıştı. Yarsuvat'ın bu sözlerinin ardından başvuru geri çekilirken, Yasaman'ın istifa kararı aldığı belirtildi.

25 Şubat 2015 09:05 | Kategori:

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 'Spor Toto Süper Lig'de futbolcuların uygunluğu ve yerli futbolcu teşvik sistemi' ile kararının yürürlüğe girmesine saatler kala Galatasaray Kulübü adına yapılan başvuru, gündeme bomba gibi düştü. Sarı kırmızılılar, Tahkim Kurulu'na gönderdikleri başvuru dilekçesinde, TFF'nin söz konusu kararının iptalini talep etti.

Her zaman yabancı serbestliğini savunan Galatasaray'ın böyle bir talepte bulunması doğal olarak büyük şaşkınlık yarattı. Herkes ne olduğunu anlamaya çalışırken, bir sürpriz daha oldu. Sarı kırmızılı kulüp, resmi siteden bir duyuru yayınlayarak, söz konusu başvurunun geri çekildiğini bildirdi. Ancak, tek cümlelik duyuruda kullanılan ifade son derece ilginçti:

TEK CÜMLELİK BİLDİRİDEKİ DERİN ANLAM

"Galatasaray Sportif AŞ’de Yönetim Kurulu kararı olmadan tahkim kuruluna yapılan başvuru geri çekilmiştir."
Bu açıklamanın perde arkası akşam saatlerinde aralandı ve Galatasaray Yönetim Kurulu'nda çok büyük bir krizin yaşandığı ortaya çıktı. Krizin sebebi, Galatasaray Kulübü adına TFF'ye gönderilen başvuru dilekçesinden, kulüp başkanı Duygun Yarsuvat'ın haberinin olmaması idi...

BAŞVURUYU SPORTİF AŞ BAŞKANI YASAMAN YAPTI

Peki başvuruyu yapan kimdi? O isim, Galatasaray Sportif A.Ş'nin başkanı olan kulüp 2. başkanı Hamdi Yasaman'dı.
Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, kendisinin haberi olmadan böyle bir girişimde bulunulmasına oldukça sinirlendi. Türk Telekom Arena'da yapılan yönetim kurulu toplantısında, Hamdi Yasaman'a sitem dolu şu sözlerle çıkıştı:

"Galatasaray Başkanı'ndan habersiz, onay almadan nasıl böyle bir girişimden bulunursun? Böyle bir şey olabilir mi?"

YASAMAN TELEFONLARA ÇIKMIYOR

Yarsuvat daha sonra görevlilere talimat vererek, TFF'ye yapılan başvuruyu geri çektirdi ve kulüp resmi sitesinden de yukarıda belirttiğimiz tek cümlelik duyuru yayınlattı.
Ancak olay bununla bitmedi. Başkan Duygun Yarsuvat'ın, herkesin içinde kendisine sert sözler söylemesine son derece üzülen Hamdi Yasaman'ın, yönetim kurulundaki tüm görevlerini bırakma kararı aldığı ifade edildi. Bugün istifa etmesi beklenen Yasaman, yönetim toplantısının ardından kendisine gelen telefonları yanıtsız bıraktı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI