radyobir
radyobir

Galatasaray iyice çıldırdı!.. Usain Bolt...

Sarı kırmızılılar, marka değerine katkı sağlayabileceği düşüncesiyle öyle bir ismi transfer için masaya yatırdı ki, herkes şaşkına döndü.

18 Ağustos 2017 11:23 | Kategori:

Galatasaray öyle bir ismi gündemine aldı ki, herkes şaşkına döndü... Sarı kırmızılı kulübün yönetim kurulu toplantısındaki çılgın fikir, ağızları açık bıraktı.

Futbolcu olmak istediğini her fırsatta dile getiren Usain Bolt, Galatasaray'ın da gündemine girdi. Dünyaca ünlü atletin şöhretinden faydalanmak isteyen Dursun Özbek yönetimi, geçtiğimiz salı günü yaptığı toplantıda kulübün marka değerini yükseltmek için Jamaikalı atletin kadroya katılması düşüncesini masaya yatırdı.

Bolt'un milyanlarca insan tarafından tanınması nedeniyle Galatasaray isminin Uzak Doğu'dan Amerika'ya kadar dünya manşetlerinde yer alacağını düşünen bir yönetici, 30 yaşındaki ünlü atlete davet yapılması fikrini ortaya attı.

Bu proje ilgi çekerken, bazı yöneticiler de bu fikre destek verdi. Ancak yönetim kurulu toplantısına katılan bazı profesyonellerin, Türkiye'de oynayacak bir yabancının herhangi bir ülkenin alt yaş kategorileri ya da bir kulüpte en az 1 maça çıkma zorunluluğu olduğu iddiasını otaya atması işleri değiştirdi.

Yanlış bilgilendirilen yöneticilerin hevesi kaçarken, proje de başlamadan rafa kalktı. Bolt fikrini ilk etapta ilginç bulmayan yöneticilerden bazılarınhın ise daha sonra ikna oldukları öğrenildi.

Konuyu tartışan yöneticilerin, "Eğer alabilirsek Dünya'da pek çok insan Galatasaray'ı yakından takip etmeye başlar. Dünya bizi konuşur ve maçlarımız çeşitli ülkelerde canlı yayınlanır. Ayrıca tribünler dolar, forma satışları artar. Reklam ve sponsorluk gelirlerimiz de yükselir" dedikleri bildirildi.

Mevzuat ise bu konuyla ilgili açık. Daha önce lisansı bulunmayan bir kişiyi futbolcu yapıp sahaya çıkarmak için herhangi bir"Milli forma" zorunluluğu ya da 1 maç oynama kıstası bulunmuyor.

İngiliz basınına konuşan Bolt'un menajeri Ricky Simms, "Bir düzine kulüp Bolt'u kadrosunda görmek istiyor. En yakın kulüp ise Borussia Dortmund. Bolt'un hayali Şampiyonlar Ligi'nde oynamak" demişti. Bolt'a son olarak Ada'dan Burton Albion talip olmuştu. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI