radyobir
radyobir

Galatasaray Yaya Toure'nin peşinde

Savunmayı toparlaması için Real Madrid'den Pepe'yi transfer etmeye çalışan Galatasaray; orta sahaya liderlik yapması için de Manchester City'den Yaya Toure'yi getirmeyi düşünüyor. İki oyuncu konusunda Aslan'ın en büyük avantajı, kontratlarının bitiyor olması.

29 Nisan 2017 21:01 | Kategori:

UEFA ile yapılan yeni anlaşma çerçevesinde 65 milyon Euro’luk maaş bütçe sınırlamasını ortadan kaldırmaya hazırlanan Sarı-Kırmızılılar, şimdi de takımı toparlamak için tüm imkanları seferber etmeye karar verdi.

Öncelikle savunma hattını Real Madrid’in dünyaca ünlü stoperi Pepe ile güçlendirmek isteyen Galatasaray Yönetimi, orta saha için de Manchester City’nin Fildişi Sahilli futbolcusu Yaya Toure’yi getirmeyi düşünüyor. İki oyuncunun da sözleşmesinin bitiyor olması, Galatasaray açısından en büyük avantaj. Böylece Sarı-Kırmızılılar, bonservis bedeli ödemeden iki kritik mevkiye iki önemli takviye yapmış olacak.

Yenilenen bütçe rahatlatacak 

33 yaşındaki Toure ve 34 yaşındaki Pepe’nin takıma katacağı tecrübeyle şampiyonlukta yeniden iddialı konuma gelmek isteyen Sarı- Kırmızılılar, maaş sınırlamasının kalkacak olmasıyla da rahat bir nefes alacak. Böylece, takımdan ayrılacak Podolski ve Chedjou gibi isimlerle yapılacak tasarruf, Yaya Toure ve Pepe gibi yıldızların transferinde kullanılabilecek.

Operasyon kapsamı daha geniş 

Ancak Sarı-Kırmızılılar’ın transfer hamlesi bu iki isimle sınırlı kalmayacak. Hedefte başka yıldızlar da var. Yönetim, tecrübeli isimlerle gelecek vaat eden oyuncuların harmanlandığı bir takım yaratmayı planlıyor. Bunun için de Mayıs ayı içinde Emlak Konut’tan Riva ve Florya projesi kapsamında gelecek 350 milyon Lira civarındaki paraya güveniliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI