radyobir
radyobir

Garibanları bayram günü dolandırdılar!..

Seher ve Hamdi Sarı çifti, mahallelinin verdiği fitre ve zekâtla hayata tutunuyordu. Ve bayramdan bir gün önce, evlerine gelen üç kişi, onları bir yıl ayakta tutacak bu fitre ve zekâtı alıp ortadan kayboldu.

13 Eylül 2016 04:28 | Güncelleme :13 Eylül 2016 05:31 | Kategori:

Sarıyer’de mahallelinin yardımıyla geçinen 69 yaşındaki Seher Sarı ve 70 yaşındaki kocası Hamdi Sarı, evlerine yardım etme bahanesiyle gelen 3 kişi tarafından dolandırıldı. Sarı çiftine mahalleli ve muhtarlığın verdiği 3 bin lira fitre ve zekât parasını çalan dolandırıcılar, kayıplara karıştı. Seher Sarı, "O parayla 1 yıl geçinecektik. Bayramı haram ettiler” diye gözyaşı döktü.

‘HACI NİNEM GÖNDERDİ’

Bahçeköy’de aylık 400 TL’ye kirada oturan Seher Sarı ve Hamdi Sarı’yı önceki gün, daha önce hiç görmedikleri 2 kadın ve 1 erkek ziyarete geldi. Kadınlardan biri, "Biz Almanya’daydık. Oğlunuzun cenazesine gelemedik. Hacı ninem başsağlığına gönderdi. Size yardım edeceğiz, oğlunuzun da mezarını yaptıracağız” dedi.

Kadın ardından içinde 100 liralık banknotlar ve birkaç altın bulunan bir zarf uzattı. Seher Sarı almak istemese de kadın ısrar etti.
Diğer bir kadın da Hamdi Sarı’nın parmağındaki yüzüğünü alıp bereket için Karınca Duası okudu.

DUA BİTTİ, PARA GİTTİ

Duayı bitiren kadın namaz kılacağını söyleyip Hamdi Sarı’dan yer göstermesini rica etti. Kadın namaz kılarken, Hamdi Sarı, onlardan aldıkları zarfı, bayramdan önce komşularının verdiği 3 bin TL fitre ve zekât parasının yanına koydu. Sarı odadan çıktıktan kısa süre sonra da sözde namazı bitiren kadın kapıda belirdi. Hamdi Sarı ve eşi, "Bizi sokağın başına kadar yolcu edin. Orada size gıda kolisi de verelim” diyen 3 kişiyi uğurladı. Ancak 30 dakika geçmesine rağmen giden-gelen olmadı. Kuşkulanıp eve öndüklerinde fitre ve zekât paralarının bulunduğu zarfı da bulamayınca polise başvuran Sarı çifti, sabıka fotoğraflarından üç kişiden birini tanıdı. Polis dolandırıcıların peşine düştü ancak şimdiye kadar bir sonuç alınamadı.

‘O PARAYLA BİR YIL GEÇİNECEKTİK’

Engellİ maaşıyla hayata tutunduğunu söyleyen Seher Sarı, bayramı zehir eden olay sonrası şöyle gözyaşı döktü: "Geçen yıl bayramda oğlum öldü. Bu bayram da paramız gitti. Bayramda parasız kaldık. Belediyeye, kaymakamlığa gittim. Gelip eve baktılar ama sonra gelen giden olmadı. Eşimde nefes darlığı, kalp sorunu var. Ben ayağımdan sakatım. Doktor ameliyat diyor ama bizde kan parası bile yok. Ne yapacağız bilmiyorum. Bizim gibi herkese muhtaç insanların parasını aldılar. Biz o parayla bir yılı geçiriyorduk.”

Hürriyet

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI