radyobir
radyobir

Gaziye ikinci darbe!..

İzmirli gazi Bülent Kocaoğlan'ın, daha iyi yürümek için taktırdığı protez bacağın parasının SGK tarafından 7 aydır ödenmemesi üzerine, haciz tehlikesi yaşamasıyla sonrasında kurumlar harekete geçti. Evine gelen denetmenlerin tutanak tutarak gerekli yerlere ulaştırdığını ifade eden Kocaoğlan, tutarın tamamının ödenmeyeceğini öğrendiğini söyledi.

21 Ekim 2014 09:38 | Kategori: Yaşam

Bu farkı ödeyecek durumunun olmadığını kaydeden Bülent Kocaoğlan şöyle konuştu:
"Son aldığım bilgiye göre ödenecek tutar 135 bin TL yerine 98 bin TL. 37 bin TL’yi cebimden ödeyecek kadar zengin değilim. 98 bin TL firmaya yattığı zaman, benim 37 bin TL borcum kalacak, ben bunu ne yapacağım? Kafamı yastığa her koyduğumda, bunu düşünüyorum. 37 bin TL’yi neden ödemiyorlar bunu da anlamış değilim. 7 ay önce taktırdım ben bu protezi. Yeni yasadan yararlandırıp, denetmenlerin koyduğu fiyat üzerinden ödeme yapmak istiyorlar. 37 bin TL’yi ben nasıl ödeyeceğim? Engelli bir arabam var, satar onu öderim. Başka nasıl ödeyeceğim. Ya da çoluğumu çocuğumu anasının, babasının evine, ben yemeden içmeden, aldığım maaşları kenara koyacağım. 1 buçuk sene sonunda 37 bin TL’yi toplayıp firmaya ödeme yapacağım, başka çarem yok."
Daha önce böyle bir sorunla karşılaşmadığını dile getiren Kocaoğlan, "Bundan önceki protezimin faturası 75 bin TL’ydi. 75 bin TL’yi kuruşu kuruşuna 1- 2 ay içerisinde ödediler" dedi.

"NASIL ’VATAN MİLLET SAĞ OLSUN’ DİYECEĞİM"

Son dönemde yaşadıklarının kendisini derinden etkilediği belirten Bülent Kocağoğlan, "Devletimizden bu güne kadar nankörlük görmedik, şimdi devlet bana bakmadı diyemem. Bana maaşımı veriyor ama ben de bu bacağı, bu vatan, bu millet için verdim. ’Vatan millet sağolsun’ diyordum, eskiden ama şimdi yaşadığım sorunlardan sonra nasıl vatan millet sağ olsun diyeceğim bilmiyorum. Zorlanıyorum bu kelimeyi söylemek için şu anda" diye konuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI