radyobir
radyobir

Gece yarısı hain saldırı!..

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'ne 1 kilometre mesafede bulunan Jandarma Tabur Komutanlığı'na, dün saat 21.50 sıralarında PKK'lılar tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 26 kişi de yaralandı. Öte yandan, Hani ilçesinden yola çıkan takviye ekiplere teröristlerin yolda pusu kurduğu ve bu olayda da 3 güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi.

02 Mayıs 2016 07:14 | Güncelleme :02 Mayıs 2016 07:22 | Kategori: Terör

Yaralıların olduğu belirtilen patlamanın andından ateş açan teröristlere güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Çatışma devam ederken bölgeye çok sayıda ambulans ve zırhlı araçlarla askeri birlikler takviye gönderildi.

1 ŞEHİT, 26 YARALI

Alınan bilgiye göre, teröristler tarafından Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı'na bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 26 kişi yaralandı.

Aralarında sivillerin de bulunduğu yaralılar, helikopter ve ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesine kaldırıldı.

Tedavi altına alınan yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

POLİS ARACINDA BİR DE KADIN HAKİM YARALANDI

Dicle İlçsi’nde Jandarma Tabur Komutanlığı’na PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırının ardından Dicle-Hani karayolunda saldırıya uğrayan polis aracında Hani İlçe Emniyet Amiri ve 2 polisin yanısıra bir de kadın hakimin yaralandığı belirlendi.

ÜST DÜZEY ASKERİ YETKİLİ DE YARALANDI

Teröristlerin Jandarma Tabur Komutanlığı’na yönelik saldırısında yaralananlar arasında bir üst düzey akseri yetkilinin yanı sıra lojmanda kalan askeri personelin yakınlarının da bulunduğu öğrenildi. 2 top AYP kullanıldığı tahmin edilen saldırıda infilak eden aracın komutanlıktaki lojmanların bulunduğu yere yakın bölgede patlatıldığı anlaşıldı. Bölgede hava destekli başlatılan operasyon sürdürülüyor.

TAKVİYE GİDEN KUVVETE PUSU KURULDU

Dicle ilçesinde teröristler tarafından yapılan saldırı sonrasında Hani ilçesinden bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Hani ilçesinden yola çıkan takviye ekiplere teröristlerin yolda pusu kurduğu ve bu olayda da 3 güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi. Ayrıca Hani İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına da uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği bildirildi.

Dicle ilçesinde teröristler tarafından düzenlenen saldırının yaklaşık 2 tonluk bomba ile yapıldığı tahmin ediliyor. Saldırı sonrasında patlama sesi çevre ilçelerden de duyuldu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI