radyobir
radyobir

Geleceğin otoyolları elektrikli olacak

Siemens şirketi kamyonlarda demiryolu teknolojisinin denemelerini yapıyor. Karayolu elektrifikasyonu kamyonların elektrikle işletilmesini sağlayıp karbon emisyonunun azaltılmasına yardımcı olabilir.

19 Mayıs 2016 06:18 | Güncelleme :19 Mayıs 2016 09:34 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

İlerde Pantograf adı verilen arşe koluyla kamyon işletmek mümkün olabilecek. 

Çekici elektriği akü yerine havai hattan alacak.

Siemens Brandenburg ormanlarında geleceğin elektrikli otoyolunun denemelerini yapıyor.  Mühendisler projedeki son değişiklikler hakkında firma CEO'su Hasso Grünjes'e bilgi vermeye başladı. 

"Belirleyici ve algılayıcı kollarını arşe sisteminin arasına yerleştirdik. Lazerli tarayıcı hat arıyor. Hat bulunursa arşe kollarını kaldırıyor."

Siemens elektrikli trenlerdeki sistemi Diesel motorlu çekicide deniyor. Kamyonlara ilave olarak arşe kolu ve elektrik motoru ilave ediliyor. Bu sistemle kullanışlılığı artırıp enerji sarfiyatını karbon emisyonunu önemli miktarlarda azaltıyoruz. Hava kirliliğini de azaltmış oluyoruz."



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI