radyobir
radyobir

Geleceğin savaşını kim kazanır?..

War On The Rocks, büyük dünya güçleri arasındaki olası bir savaşın küresel silahlı krizle ilgili tüm mevcut görüşleri yok edebileceğini yazdı.

21 Haziran 2018 06:12 | Kategori: Dünya

Yazıda, "Dördüncü Sanayi Devrimi döneminin özellikleri, savaşın doğasındaki küresel değişimlerle karşı karşıya olduğumuzu öngörüyor" dendi.

Bir tarafın diğeri üzerindeki üstünlüğünün, daha önce küresel silahlı çatışmalara girmeyen ülkelere bile üstünlük kazandırabilecek yeni faktörler ortaya çıkaracağı belirtilen haberde, uzay ve bilgisayar teknolojileri ile yapay zeka ve robotiğin büyük rol oynayacağı kaydedildi.

Bu tür yeniliklerin  önceki çatışmalarda kullanılmadığına dikkat çekilen yazıda, bu bağlamda geçtiğimiz yıllardaki büyük ölçekli askeri operasyonlara katılım deneyiminin, ileri teknolojili silahlara sahip olmayla karşılaştırıldığında değer kaybettiği ifade edildi.

Yazıda ayrıca küresel çatışmalarda yer almayan ülkelerin, durumla ilgili eski savaşlar hakkında görüşlere bağımlı olmayan daha objektif bakış açısına sahip olduğu ifade edildi. ABD örnek gösterilerek büyük güçlerin eski silahların bakımı için aşırı para harcadığı ifade edilerek, sadece yeni teknolojilere yatırım yapmaya çalışan ülkelerin kazançlı olacağı tahmininde bulundu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI