radyobir
radyobir

Genç yetenekler ödüllerine kavuştu

Gençlik ve Spor Bakanlığınca üç yıldır "Gençlik Merkezleri" arasında gerçekleştirdiği "Kültür Sanat Yarışmaları" bu yılda genç yetenekleri keşfetmeye devam etti. Gençlik ve Spor Bakanlığının, gençlerin geleneksel sanatlara sahip çıkan bireyler olarak yetiştirilmesi amacıyla düzenlenlediği Ocak ayında başlayan ve 81 ilde yapılan, Kültür ve Sanat Yarışmaları "Sahne Sırası Sende", " Bir şiir, Bir Nefes", "Hayallerini Sahneye Taşı" başlıklarıyla gerçekleşti.

18 Mayıs 2017 13:04 | Kategori: Kültür & Sanat

"Sahne Sırsası Sende” bölümünde Türk Müziğinde yetenekli gençleri, alanında yetkili ses sanatçıları; Cengiz Kurtoğlu, Şükriye Tutkun ve Esat Kabakçı jürisi önderliğinde belirlendi. Yaşları onsekiz ve yirmibir yaş arasında değişen gençlerden Türk Müziği Türkiye Birincileri  Siirt’den Solo bayan bölümünde Avşin Beştaş , Solo erkek te Malatya’dan İbrahim Arı, Solo çalgı bölümünde Emre Gürsoy oldu. 22-29  yaş arasında yapılan bölümün birincileri ise solo bayan Van’dan  Emine Arancak solo erkek: Samsun / Emre Bilkay, solo çalgı: Kayseri/ Muhammet Enes Arslan ödülleri kazandılar.

"Bir Şiir, bir Nefes” bölümünde 14-17/18-24bay/bayan yaş kategorilerinde düzenlenen, İbrahim Sadri, Mustafa Demirci ve Nurullah Genç jürisi önderliğinde gerçekleşen en iyi şiir okuma bölümde Türkiye Finali birincileri ise Yozgat ‘dan Sebahat Teker, Tokat ‘dan Talha Alperen Bozak, Karaman ‘dan  Seher Turgut, Elazığ’dan Burak Çakır oldu.

"Hayallerini Sahneye Taşı” tiyatro yarışmasının Türkiye Finali de 18 Mayıs Perşembe günü saat 14.00'te yapılacak. Temel değerlerimizin komedi ve dram dalında sahneye taşınacağı Gençlik Merkezleri Arası Tiyatro Yarışması Türkiye Finalinde bölge yarışmalarında birincilik alan; Sivas, Hakkari, Erzincan, Kilis, Trabzon, Rize, Manisa, Bursa ve Burdur illeri yarışacak. Ekiplerin performansını ünlü sanatçılar; Meral Asiltürk, Ayçe Abana, Hasan Kaçan, Cengiz Küçükayvaz ve Yavuz Seçkin değerlendirecek.

Genç yetenekler bu yılda "Atatürk ü anma gençlik ve spor bayramı” çerçevesinde gerçekleşen "Gençlik Haftasında” ödüllerine kavuşacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI