radyobir
radyobir

Terör mü değil mi?..

Erzurum'un Horasan İlçesi'nde bugün bir astsubay silahlı saldırıya uğradı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan astsubay ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada saldırının teröristlerce yapıldığı ve astsubayın teröristlere 'karşılık verdiği' belirtilirken Erzurum Valisi Ahmet Altınparmak'ın daha sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamada olayın 'terör saldırısına bağlı bir yaralanma olmadığı' açıklandı.

29 Temmuz 2015 11:48 | Güncelleme :29 Temmuz 2015 16:47 | Kategori: Terör

Erzurum'un Horasan ilçesinde bir astsubay, görev yaptığı bölüğüne aracıyla gittiği sırada uğradığı silahlı saldırıda yaralandı.

Horasan'da 9. Kolordu Komutanlığı 34. Mühimmat Bölüğü'nde görev yapan Astsubay Üstçavuş Nazım Altun'un işe gittiği sırada kullandığı aracı, Üçyol mevkisi TEDAŞ kavşağında arıza yaptı. Aracından inen Altun'a bu sırada yanına yaklaşın siyah renkli bir araçtan ateş açıldı.

Saldırıda karnından yaralanan Altun, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Horasan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay'dan saldırıyla ilgili internet sitesinde 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde saat 10.20'de bir açıklama yaptı. Açıklamada, 34’üncü Mühimmat Bölge Komutanlığında görevli astsubay birliğine giderken Erzurum'un Horasan İlçe merkezinde aracının arıza yapması üzerine inerek aracını kontrol ettiği esnada, bölücü Terör örgütü mensubu teröristler tarafından silahlı saldırıda bulunulduğu belirtilerek şöyle denildi: "Personelin karşılık vermesi üzerine teröristler olay bölgesinden kaçmıştır. Olayda karın bölgesinden yaralanan astsubayımız, yaralı olarak birliğine aracı ile intikal etmiş, müteakiben birlik komutanlığınca Erzurum Askeri Hastanesine sevk edilmiştir. Personelin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.”  

Açıklamada ayrıca, astsubaya saldıran terör örgütü PKK üyelerinin yakalanmasıyla ilgili Horasan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışmalara başlandığı belirtilerek "bu kapsamda, ilçenin giriş-çıkışları kontrol altına alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

VALİ'DEN TWEETLER

Genelkurmay'ın bu açıklamasından sonra Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak saat 14.30 sıralarında bir tweet atarak astsubayın yaralarmasayla ilgili bir mesaj paylaştı ve astsubaya saldırıyla ilgili olarak olayın 'Terör saldırısına bağlı bir yaralanma olmadığı değerlendirilmektedir' ifadesini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI