radyobir
radyobir

Gene hatalı soru!..

Geçen ay yapılan ve 16 bin doktorun uzmanlık için girdiği TUS'ta hatalı soru krizi büyüyor. 7 soru için iptal davası açıldı. Sonuçlar için yargı kararı beklenirken doktorlar tepki gösteriyor

28 Ekim 2015 05:29 | Kategori:

ÖSYM’nin geçtiğimiz 20 Eylül’de gerçekleştirdiği Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nda (TUS), hatalı soru iddialarıyla başlayan kriz tırmanıyor. 16 bin uzman adayı doktorun girdiği sınavın ardından bir özel dershanenin de avukatlığını yapan Burhan Özkaya, hatalı oldukları gerekçesiyle 7 sorunun iptali için yargıya başvurdu. Özkaya, "Bu soruların hatalı olduğunu düşünüyoruz ve dava açtık. ÖSYM, hatalı dediğimiz soruların 3’ünü kendiliğinden iptal etti. Bilirkişinin soruları incelemesini ve mahkemenin kararını vermesini bekliyoruz” dedi.

Sınav sonuçlarının açıklanması, mahkeme kararı sonrasına kaldı. Sınava giren adaylar hatalı sorulara ve bu yüzden sonuçların açıklanmamasına tepkili.

YARGI KARARI BEKLENİYOR

Hatalı sorularla ilgili değerlendirme yapmayan ÖSYM, konu hakkında şu açıklamada bulundu: "20 Eylül 2015 tarihinde uygulanan 2015-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS), Diş Hekimliği Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (STS) Sonbahar Dönemi Sınav sonuçları, Ankara İdare Mahkemeleri nezdinde açılan soru iptali davaları hakkında ilgili mahkemelerce verilecek uygulamaya yönelik karardan sonra açıklanacak ve resmi internet sitemizden duyurulacaktır.”

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI