radyobir
radyobir

Geriye kesilen saçı kaldı!..

Yunanistan'ın Midilli adasına geçmek için İzmir'in Dikili ilçesinden bota binen küçük bir Afgan kızdan geride, botun batması halinde suda ıslanarak ağırlık yapacağı için kesilen saçları kaldı.

29 Aralık 2015 14:02 | Kategori: Yaşam

Ankara ile Brüksel arasında imzalanan anlaşmaya rağmen, sığınmacıların Türkiye üzerinden yasadışı yollarla Yunanistan’a geçişi sürüyor.

Muğla'nın Bodrum, İzmir'in Çeşme ve Çanakkale'nin Küçükkuyu ilçelerindeki güvenlik önlemlerinin artırılması nedeniyle sığınmacıların büyük bölümü, Dikili ilçesinin Bademli ve Salihleraltı sahillerine yönelmeye başladı. Günde ortalama 500 sığınmacı lastik botlarla Midilli’ye geçerken, göçmenlerin beklediği sahiller de can simitleri, can yelekleri ve kaçakların geri bıraktıkları eşya ile dolu.

SIĞINMACI DRAMININ EN BÜYÜK MAĞDURLARI ÇOCUKLAR OLDU

Yaşanan bu dramın en büyük mağduru ise çocuklar. Bu çocuklar arasında bulanan ve dün Salihleraltı sahilinden lastik bir bota binen 10 yaşındaki Afgan kızın saçı, bindiği botun alabora olması halinde suda ıslanıp, ağırlık yapacağı düşünülerek kesildi.



Dikili’deki sığınmacılar arasındaki çocuklardan biri de 9 yaşındaki Suriyeli bir kız çocuğu.

Sahilde bir elinde annesinin çantası diğer elinde ise kardeşinin biberonu ile bekleyen bu kız çocuğu ise ailesini taşıyan botun hareket etmesi üzerine İzmir’de tek başına kaldı.
Zira Dikili sahiline yaşayan iki lastik botun birinde anne – babası ve kardeşi vardı. Kendisi ise amcasıyla diğer lastik bottaydı. Ailesinin içinde bulunduğu bot hareket ederek Midilli'ye geçti. Kendi bindikleri bot ise hareket edemeden jandarmalar tarafından durduruldu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI