radyobir
radyobir

Giriş belgeleriyle ilgili anlaşma Kosova'da barışı korudu

Sırbistan hükümetinin Kosova'dan sorumlu yetkilisi Petar Petkovic, Sırbistan'da verilen kimliklerle Kosova'ya giriş çıkışlara ilişkin bugün sağlanan anlaşmanın bölgede barışı koruduğunu ve Kosovalı Sırplara hareket özgürlüğü sağladığını söyledi.

28 Ağustos 2022 07:57 | Güncelleme :28 Ağustos 2022 10:00 | Kategori: Avrupa

Petkovic, yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in kararlı diplomatik çabaları sayesinde bugün Avrupa Birliği’nden (AB) gereken garantileri aldık ve dolaşım özgürlüğü ile Sırp belgeleri konusunda anlaşmaya vardık. Böylece Kosova ve Metohija'da barış ve istikrarı sağladık ve İbar Nehri'nin güneyinde ve kuzeyindeki Sırplar için Sırp kimliklerini koruduk" ifadelerini kullandı.

Bu anlaşmayla Sırbistan’ın Kosova’daki varlığını koruduklarını kaydeden Petkovic, "İbra’nın güneyinde ve kuzeyinde istisnasız her bir Sırp, normal ve sorunsuz bir şekilde yaşayabilecek, çalışabilecek, seyahat edebilecek ve idari geçiş noktalarından geçebilecek” dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI