radyobir
radyobir

Gizemli ülkeden çarpıcı görüntüler

Kuzey Kore, komşusu Çin'den başlayarak 190'a yakın ülkeye yayılan ve neredeyse 1 milyon insana bulaşan koronavirüs salgınından hâlâ etkilenmediklerini açıkladı.

05 Nisan 2020 07:18 | Kategori: Dünya

Salgın hastalıklarla mücadele merkezinden Pak Myong-su, salgının en başından bu yana alınan önlemlerin başarılı olduğunu belirtti. Pak, "Ülkede şimdiye kadar tek bir kişi bile yeni tip koronavirüsle enfekte olmadı” dedi.

Bu arada uluslararası kamuoyu Kuzey Kore’nin bu açıklamalarını pek inandırıcı bulmuyor. Güney Kore’de görevli ABD’li General Robert Abrams, Pyongyang’da doğrulanmış koronavirüs vakaları bulunduğundan ‘son derece emin’ olduğunu söylemişti.

Dünyanın en kapalı ülkelerinden Kuzey Kore'de koronavirüs ile ilgili durum, Sputnik'in galerisinde.



Kuzey Kore, Çin’de virüsün ilk kez tespit edilmesini takiben hızla önlem aldı. Salgın hastalıklarla mücadele merkezinden Pak Myong-su bu önlemleri hatırlatarak, 'sağlık kontrolleri yapma, ülkeye gelen tüm personeli karantinaya alma ve tüm ürünleri iyice dezenfekte etmenin yanı sıra sınırlarımızı kapatıp, tüm deniz ve hava ulaşımını kısıtlamak gibi önleyici ve bilimsel tedbirler uyguladık” ifadelerini kullandı.



Bir sağlık çalışanı, başkent Pyongyang'daki hastane girişinde bir kadının ateşini ölçerken



Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'daki Ryongaksan Sabun Fabrikasında dezenfektan üretimi yapılırken



Başkent Pyongyang'da bir sağlık çalışanı koronavirüse karşı önlemler konusunda bilgilendirme yaparken



Kuzey Kore'de yeni yapılan füze denemesinin bir görüntüsü. 



Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, füze fırlatılışını maskesiz izledi. 



Koruyucu maskeli Kuzey Koreliler, başkent Pyongyang sokaklarında. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI