radyobir
radyobir

Gizli dinlemede yeni yöntem!..

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT)'nde çalışan mühendisler, konuşan kişilerin yanındaki görüntüleri kamerayla kaydedip vibrasyonlarını analiz ederek konuşmalarının dinlenebileceğini tespit etti. Yeni buluşu New Scientist internet sitesi anlattı.

07 Ağustos 2014 14:34 | Kategori:

Araştırmayı yapan grubun başkanı Abe Davis, "Dört buçuk metre mesafede ses geçirmez bir camın araksında bulunan cips paketinin titreşimlerinden bir şarkının sözlerini çıkartabildik” açıklamasını yaptı. Daha sonra kablo titreşimlerinden kulaklıkla dinlenen Queen grubunun Under Pressure şarkısını tanıyabildiklerini de belirten Davis ayrıca, bir şeker kutusunun video kayıtlarından, yakınında duran ve şarkı mırıldanan bir kişinin çıkardığı sesleri tespit etmeyi başardıklarını söyledi. Konuşan kişinin cinsiyetini bile tespit edebilen yeni teknoloji şimdilik normal bir konuşmayı ayırt edemiyor.
İstihbarat çalışmalarında titreşimli yüzeylerden bilgi toplamak için lazer mikrofonların zaten kullanıldığını ifade eden uzmanlar, ancak istihbaratçıların çalışmalarında daha verimli olabilmeleri için cam araksından, hatta şeffaf ve temiz bir camın araksında da bazı konuşmaları dinlemek zorunda kaldıklarını söyledi. Yeni yöntem sayesinde her tür yüzeyden "titreşim” alınabilecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI