radyobir
radyobir

Göçmenler yüzünden ulusal muhafız talep etti

ABD'de başkent Washington belediyesi güney eyaletlerden gönderilen binlerce göçmen sebebiyle yaşandığı belirtilen insani krizle baş etmek için Ulusal Muhafız desteği talep etti.

29 Temmuz 2022 07:56 | Kategori: ABD

Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser yönetiminin geçtiğimiz hafta resmi olarak ucu açık şekilde günlük 150 Ulusal Muhafız üyesinin konuşlanmasını talep ettiği belirtildi.

Belediye başkanının buna ek olarak barınma ve işlem merkezi olarak kullanılmak üzere de uygun federal bir yer gösterilmesi talebinde bulunduğu kaydedildi.

Başkent Washington belediyesinin İç Güvenlik ve Acil Durum Yönetimi Dairesi Başkanı Christopher Rodriguez, belediye başkanı adına Savunma Bakanlığı’na 19 Temmuz’da yazdığı mektupta, "Göçmen konusu, federal hükümetin federal kaynaklarla çözmesi gereken federal bir sorun” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Muriel Bowser, Washington eyalet olmadığı için Ulusal Muhafızlar’ın konuşlanması için talebini bakanlığa iletmek zorunda.

Teksas ve Arizona valileri göçmenleri otobüslerle başkente göndermişti

Kriz Teksas Valisi Greg Abbott ve Arizona Valisi Doug Ducey’nin otobüs dolusu göçmeni başkent Washington’a gönderme planını açıklamasıyla başlamıştı.

Valilerin bu açıklamaları öncesinde ABD Başkanı Joe Biden göçmen girişi sayılarına kısıtlama getiren pandemi dönemi acil durum talimatını kaldırma kararı almıştı.

Bahar aylarından bu yana başkent Washington’a yaklaşık 200 otobüsün geldiği ve 4 binden fazla göçmenin başkentteki Union Station olarak bilinen tren istasyonuna bırakıldığı belirtiliyor.

"Kaynaklar tükenme noktasında”

Yerel yardım kuruluşlarından oluşan bir grup Federal Acil Durum Yönetimi Dairesi’nden gelen 1 milyon dolarlık bağışla göçmenlerin yiyecek ve barınma ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Ancak bu gruplar da hem kaynaklarının hem de personellerinin tükenme noktasına geldiği uyarısında bulunuyor.

Ulusal Muhafız desteği isteyen Washington Belediye Başkanı da sivil toplum kuruluşlarına bağlı kalınmasının sürdürülebilir bir çözüm olmadığını belirtti, başkente göçmen akınının yönetiminin kendi evsizlerine yardımcı olma kapasitesini zorladığını kaydetti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI