radyobir
radyobir

Gökçeada sular altında!..

Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi'nde, dün gün boyu etkili olan yağmur saat 20.30 sıralarında yarım saat süreyle şiddetli sağanağa dönüşünce İlçe merkezinden geçen Çınarlı Deresi taştı. Su taşkını nedeniyle meydana gelen sel nedeniyle İlçe merkezinin cadde ve sokakları sular altında kaldı, bazı işyerlerini su bastı.

26 Ocak 2015 09:51 | Kategori:

Geçen yıl 2 Mayıs gecesi yaklaşık 4 saat süreyle etkili olan kuvvetli yağmur nedeniyle İlçe merkezinden geçen Çınarlı Deresi'nin taşması sonucu sel yaşanan Gökçeada'da dün akşam da buna benzer bir durumla karşılaştı. Gökçeada'da yağmur yağışı gün boyu sürdü. Saat 20.30 sıralarında şiddetini arttıran sağanak yarım saat süreyle devam etti. İlçe Merkezi'nden geçen Çınarlı Deresi yükseklerden gelen yağmur suları nedeniyle yine taştı. Dere yatağını aşan çamurlu yağmur suları, İlçe merkezindeki sokak ve caddeleri dereye dönüştürdü. Bazı işyerlerini su bastı. Derenin taşması nedeniyle sel sularının birden geldiğini anlatan vatandaşlar, yollardaki yağmursuyu yüksekliğinin 30-40 santimi bulduğunu, arabaların kapı hizasını aştığını belirtti. Bazı kişiler caddede park halindeki arabalarının kapılarını açıp binmeye dahi zaman bulamadığını söyledi. Gökçeada, geçtiğimiz 2 Mayıs'taki sel felaketinin ardından aynı nedenle bu kez ikinci sel felaketiyle karşı karşıya kalmış oldu. İlçe sakinleri sağanak yağışın 10 dakika daha sürmesi halinde bir öncekinden daha büyük bir felaketin ortaya çıkabileceğini anlatırken," Neyse ki şiddetli yağış bu kez kısa sürdü ve zarar da geçen yılki sele oranla daha az oldu" dedi. Yağmurun şiddeti azaldıktan sonra Gökçeada Belediyesi'ne bağlı ekipler, yağmur sularının yollara taşıdığı çamurları temizlemeye başladı. Sel suları nedeniyle yolların zarar gören bölümleri onarılmaya başlandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI