radyobir
radyobir

Göktaşı dünyaya yaklaşıyor!..

NASA tarafından yapılan açıklamada, RC 2014 olarak adlandırılan küçük bir göktaşının 7 Eylül 2014 tarihinde Dünya'ya yakın bir mesafeden geçeceği ifade edildi.

05 Eylül 2014 11:40 | Kategori:

RC 2014 göktaşı, TSİ 21:18 itibariye Dünya’ya en yakın mesafede olduğu esnada Yeni Zelanda’nın 40 bin km üzerinden; yani meteoroloji ve iletişim uyduların yaklaşık 4 bin km uzağından geçecek.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan bilim adamları, göktaşının çapının 20 metre olmasına rağmen, yine de küçük bir teleskop yardımı ile gözlemlenebileceğini kaydettiler.
RC 2014 göktaşı, ilk olarak 31 Ağustos gecesi Arizona’nın Tucson kenti üzerinde fark edilmişti. Bilim adamları Dünya için herhangi bir tehlike bulunmadığını, ancak söz konusu göktaşının ileriki dönemlerde yeniden gezegenin yakınlarından geçeceğini belirtiyor. RC 2014’ün ileride gerçekleştireceği yakın geçişler uzmanlar tarafından dikkatle takip edilecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI