radyobir
radyobir

Gomis'i oyundan neden çıkardı?..

Gomis'in, Trabzonspor maçında Igor Tudor tarafından oyundan çıkarılması Galatasaray camiası tarafından çok eleştirilmişti... Onun sebebi ortaya çıktı...

31 Ekim 2017 11:12 | Kategori:

Sezona fırtına gibi başlayan ancak Galatasaray'ın son 3 hafta maçında 90 dakika sahada kalamayan Bafetimbi Gomis'le ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Konyaspor ve Fenerbahçe maçlarında bu durum çok önemsenmezken Fransız yıldızın, Trabzonspor karşısında 54. dakikada kenara alınması şaşkınlıkla karşılandı. Tudor'un, takımın gole ihtiyacı olduğu anlarda 9 golü bulunan Gomis'i çıkarması sert bir şekilde eleştirilmişti



Ancak, Tudor'un Gomis'i performans ve taktik gereği değil 'strese bağlı; bayılma' ihtimali nedeniyle kulübeye çekildiği iddia edildi. Trabzonspor karşılaşmasında oyunun sertleşmesi ve gerginliğin artması üzerine yıldız oyuncuyu riske etmek istemediği ve oyundan çıkardığı öğrenildi. Gomis, değişiklik için 4. Hakemin numarasını kaldırmasının ardından ellerini açarak "Ben mi, neden?" şeklinde tepki göstermişti.

Hırvat hoca, Gomis'in strese bağlı baygınlık hastalığına karşı önlem için bu değişikliği yaptığını açıklamak istemezken sorular üzerine, konuyu 'teknik' olarak geçiştirdiği konuşuluyor. Gomis'in sezon başı yurt dışı kampında strese bağlı baygınlık hastalığına iki kez yakalandığı ve Florya'daki çalışmalarda da zaman zaman bu sıkıntı ile karşı karşıya kaldığı ileri sürüldü.

Gomis'in strese bağlı baygınlık hastalığını idmanlarda yaşadığı ancak 3-4 dakika sonra ayağa daha güçlü olarak kalktığı belirtiliyor. Ancak sansasyon yaşanmaması için gerek medyaya açık idmanda gerekse maçlarda böyle bir durum yaşamaması için büyük titizlik gösterildiği bildirildi. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI