radyobir
radyobir

Gönül Bir Yel Değirmenidir Sevda Öğütür

Yazar: Hüseyin Rahmi Gürpınar Türkiye İş Bankası Yayınları

03 Aralık 2019 14:43 | Kategori: Okudukça

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Gönül Bir Yel Değirmenidir Sevda Öğütür adlı eseri Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Türk Edebiyatı Klasikleri Dizisi’nde yerini aldı.


Türk edebiyatının usta kalemlerinden Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın; Efsuncu Baba, Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç, Mürebbiye ve Gulyabani’nin ardından Gönül Bir Yel Değirmenidir Sevda Öğütür eseri de okuyucularla buluştu.


Şadan Bey’in çapkınlıklarından usanan ailesi onu alelacele evlendirir ve kendisinden entelektüel bakımdan üstün olan karısının köşküne içgüveyi verir. Şadan Bey evlenmiştir, ancak çapkınlıktan vazgeçmez. "Karımı Nasıl Aldattım” başlığıyla açılan roman, adeta gönül ilişkileri resmi geçidine dönerek okuru, hatta Şadan Bey’i bile şaşırtmayı başarıyor.


Hüseyin Rahmi Gürpınar, genel toplumsal ahlakı irdelerken kurguladığı girift olay örgüsü, ilginç karakterleri ve mizahi diliyle okuruna sürükleyici bir hikâye anlatıyor.


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI