radyobir
radyobir

Gönüllerin şampiyonu Banvit

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi finalinde Banvit, Final Four'un ev sahibi ekibi Iberostar Tenerife'ye 63-59 kaybederek, turnuvayı 2. sırada tamamladı.

01 Mayıs 2017 07:48 | Kategori:

Bertan ERMAN

Banvit, karşılaşmaya Gediminas Orelik ile etkili başlasa da, hücumda bulduğu 3 sayılık basketlerle üstünlük kurmayı başaran Iberostar Tenerife, ilk çeyreği 16-12 önde tamamladı. İkinci çeyrekte İspanya temsilcisi, farkı 9 sayıya çıkardı. Buna karşılık hücumda ve savunmada vitesi arttıran temsilcimiz, maçta dengeyi sağlasa da, rakibin 3 sayılık basketlerine engel olamadı. Banvit, devre arasına giderken, Damian Kulig'in son saniye basketiyle farkı 3 sayıya indirdi ve devre arasına 34-31 geride girdi.

Üçüncü çeyrekte İberostar Tenerife, temsilcimizin maça ortak olmasına izin vermedi. Niang ile hücum opsiyonlarını arttıran İspanya temsilcisi, Davin White'ın son saniye basketiyle son çeyreğe 51-46 önde girdi. Son çeyrekte Banvit, maça ortak olmak için elinden geleni yapsa da, Iberostar Tenerife, maçı 63-59 kazanarak şampiyon oldu.

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'ni tarihte ilk kez kazanan Iberostar Tenerife'de Marius Grigonis, 18 sayı ve 3 ribaund ile final maçının en etkili ismi oldu. Jordan Theodore'un 17 sayı ve 9 ribaundluk performansı, Banvit'in şampiyonluğu için yeterli olmadı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI