radyobir
radyobir

Google bu köprü yüzünden iki ülke arasında kaldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açtığı Kırım köprüsü'nün Google haritalarda ismi Ukrayna dilinde yazılınca kriz çıktı.

03 Temmuz 2018 05:10 | Kategori: Dünya

Mayıs ayı içerisinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açtığı Kırım köprüsü Google haritalarda ismi Ukrayna dilinde yazılınca kriz çıktı. Rus tarafı bunu görünce duruma tepki gösterdi. Bu durum karşısında bir süre susan Google yöneticileri, şirketin basın servisi üzerinden yaptığı açıklamayla, "Yapılan hatanın farkındayız, ekiplerimiz bu hatayı düzeltmek için çalışıyor” dedi. 

Kırım, 2015 yılında yapılan halk referandumuyla Rusya’ya bağlanmayı kabul etmiş, Putin’in imzasıyla da katılım resmiyete kavuşmuştu. Ukrayna tarafı ise yapılan seçimlerin meşru olmadığını iddia ederek Kırım’ın hala Ukrayna topraklarına ait olduğunu deklare etmişti. Kırım köprüsünün açılışından sonra ise tartışmalar hala sürüyor. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI