radyobir
radyobir

Google'dan 'çubuk bilgisayarlar'

Google, HDMI girişine takıldığında monitörleri ve TV'leri bilgisayara dönüştüren çubuklarını basına tanıttı.

03 Nisan 2015 10:52 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

Biraz büyük bir hafıza çubuğuna benzeyen Chromebit, Google'ın, yeni Chrome bilgisayarları serisinin parçası.

Bu seride, şimdiye kadar piyasaya sürülen en ucuz dizüstü Chromebook'lar da yer alıyor.

149 dolara satılacak olan bu bilgisayarların Microsoft ile Google arasındaki rekabeti kızıştırması bekleniyor.

Microsoft da kısa bir süre önce tablet-dizüstü bilgisayar karışımı Surface serisinin son ürünü Surface 3'ü piyasaya sunacağını açıklamıştı.

En basit versiyonunun fiyatı 499 dolar olan Surface 3, eski sürümlerine göre Windows platformu için hazırlanan programlardan daha fazlasına erişim sağlayabiliyor.

Bütçesi kısıtlı olanlara ve okullara yönelik hesaplı bilgisayarlar, uzmanlara göre şu anda bilgisayar piyasasının parlayan yıldızları.

Bilgisayarların fiyatı düştükçe okullar da ailelerin çocuklarına bilgisayar almasını ve sınıflara bu bilgisayarların getirilmesini teşvik ediyor.

Bu da üreticileri düşük maliyetli bilgisayarlar üretmeye yöneltiyor.

Çubuktaki bilgisayar

Takıldığı cihazlarda Chrome işletim sisteminin kullanılmasına olanak tanıyan Chromebit, Asus tarafından üretilecek ve yıl sonundan önce piyasaya sürülecek.

Chromebit'in fiyatı 100 dolardan düşük olacak.

Davies Murphy Group danışma şirketinden Chris Green, "Bir dongle kadar küçük bir cihaz üzerinde, internette arama yapmaya, görüntü indirmeye ve büyük ekranda çalışmaya olanak tanıyan, ama ortada görünmeyen bir bilgisayar fikri insanların hoşuna gidiyor" diyor.

Piyasa araştırmaları şirketi Gartner'a göre, Google'ın Chrome işletim sistemini kullanan Chromebook'lar ve Chromebase masaüstü bilgisayarları da geçen yıl tüm dünyada 5 milyondan fazla sattı.

Bu rakamın bu yıl 8 milyona, 2018'de de 16 milyona yaklaşması bekleniyor.

Ancak yeni Chromebook'lar ve Chromebit şimdilik sadece ABD'de satılacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI