radyobir
radyobir

Görme engelli Japon Pasifiği geçti

Japon Mitsuhiro Iwamoto, bir ilke imza atarak küçük bir yatla Pasifik Okyanusu'nu geçmeyi başaran ilk görme engelli denizci oldu.

21 Nisan 2019 10:50 | Kategori: Dünya

ABD'nin San Diego limanından 24 Şubat'ta 12 metrelik bir yatla yola çıkan Iwamoto, Pasifik Okyanusu'nda yaklaşık 14 bin kilometrelik yol kat ederek Japonya'nın Fukuşima kentindeki bir limana ulaştı.

Zorlu yolculuk boyunca Amerikalı Douglas Smith, 52 yaşındaki görme engelli denizciye kılavuzluk etti, ancak Iwamoto'nun yatı kullanmasına hiçbir yardımda bulunmadı.
Bu yolculuk, Iwamoto'nun Pasifik Okyanusu'nu geçmeye yönelik ikinci denemesi oldu. İlk kez 2013'te buna benzer bir girişimde bulunan denizcinin yatı, yola çıktıktan birkaç gün sonra bir balinaya çarpması sonucu batmıştı.

Iwamoto daha 16 yaşındayken görme yetisini yitirdi. Geçen yıl Iwamoto ve Smith, yapacakları seyahat için destek toplamaya başladıklarını duyurdu. Görme engelli denizci ve yardımcısı, körlüğe neden olan hastalıkları araştıran kurumlar için bağış topladı.

Iwamoto'nun sitesinden yayınladığı mesajda, "Dışarıda yiyeceğiniz bir yemek için harcayacağınızdan daha aza gelecek yaklaşık 50 dolarlık bir ödemeyle birinin görme engelinin tedavi edilmesine yardım edebilir, diğerlerine görme kaybını önlemeye yardımcı olabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI