radyobir
radyobir

Görme engelli yoluna bile masa atmışlar!..

Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen'e saldırı sonrası işletmelerin koydukları masa ve sandalyelerin kaldırıldığı görüldü. Büyükerşen "Mafya bozuntuları doğan ranttan kanunsuz yararlanmak istiyor. Ayda 30 bin TL liraya bana saldıranların kiraladığı büfe alt kiracıya 60 bin liraya kiraya veriliyor. Görme engelli yoluna bile masa atıldı" dedi.

31 Temmuz 2017 06:23 | Kategori:

Devlet Demir Yolları tarafından hızlı trenin yer altına alınmasının ardından ortaya çıkan alan üzerine cafeler açılmıştı.

Büyükşehir Belediyesi ile Hat Boyu üzerinde faaliyet gösteren işletmeler arasında ise işgal tartışmaları yaşanıyordu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in işletme sahibi Mahfuz Banlı ve adamları tarafından saldırıya uğraması üzerine Tepebaşı Belediyesi  ruhsatları iptal etti. İşletme sahipleri dün sabah saatlerinden itibaren masa ve sandalyeleri kaldırdı.

Büyükerşen, "Tepebaşı Belediyemiz büfe ruhsatı verdi. Ama bölgeye kilometrelerce uzunlukta yüzlerce masa koyarak, hatta görmeyenler için yapılan yola bile masa ve sandalyelerini koydular" demişti.  

Yerin altına alınan ve yürüyüş yolu olarak düzenlenen tren yolu hattının temizliği, bakımı işinde gelir kaynağı yaratmak amacıyla 100 metre mesafelerde 20 metrekarelik 5 büfe yapıldığını kaydeden Büyükerşen şunları anlattı:

"O büfeler kiraya verildi. Kiraya verilince dünkü saldırının muhatabı olan, daha doğrusu beni muhatap alanlar ve etrafı ayda 30 bin liraya DDY'dan kiralıyor, Eskişehirde ikinci bir alt kiracıya 60 bin liraya yakın bir paraya kiraya veriyor. Görüyorsunuz aradan rant nasıl çıkartılıyor. Bu çok açık ve çıplak. Büfede sakız, su, gazoz, bisküvi satılır. DDY'nın isteği doğrultusunda biz de numarataj verdik. Tepebaşı Belediyemiz de ruhsat verdi, büfe ruhsatı verdi. Ama bölgeye kilometrelerce uzunlukta yüzlerce masa koyarak, hatta görmeyenler için yapılan yola bile masa ve sandalyelerini koydular. Bugün gelirken gördüm, çadırlarını söküyorlardı. Apar, topar masa ve sandalyelerini toplamışlardı. Kanunsuzluklarının ya farkındalar  ya da yaptırtıyorlar. Elbirliği ile kanunlardaki boşluğu kapatmamız lazım. O bölgeyi DDY ’kendi mülküm’ diyerek kendisi yaptı. Oysa biz orasının yol, bulvar olmasını istemiştik. Şehrin 30 yıllık trafik sorunun çözmüş olacaktık, yapmadılar. Mülk kendilerinin olduğunu ve böyle yapacaklarını söylediler. Sonunda kabul ettik, plana da öyle geçti. İhaleye çıkartıyor Eskişehire sormadan. Eskişehirin planlarına uygun yaptıkları yeri uygunsuz bir şekilde kullanılması nerede bilecek, Ankara'dakiler nereden bilecek? Halbuki bize sor, değil mi? Kime vereceksin, ne yapacaksın? Buradan kira alacağını artık ne kadarsa, ’gel belediye olarak sen işlet veya Eskişehir için uygun insanları sen bul’ demesi lazımdı. Bu güvenli şehrin huzurunu bozmayacak kimselere ihale çıkartmamı veya birlikte çıkartmamızı teklif etmesi gerekli. İşte bütün bunlar kanunlardaki boşluklardan doğuyor. Buradan bir kere daha söylüyorum ki şehirlerde malı mülkü olan Ankaradaki bakanlıklar ve onların bağlı bulundukları müdürlüklerin sahip olduğu taşınmazın, o şehirlerde nasıl kullanacağını mutlaka o şehrin yerel yöneticileri ile birlikte karar vermesi lazım, halkı ile birlikte karar vermesi lazım."

"KAFELERİN RUHSATLARI İPTAL EDİLDİ"

Saldırıda bulunan kişiye ait kafelerin ruhsatlarının iptal edildiğini ve masa, sandalyelerini toplamaya başladıklarını belirten Büyükerşen, "Bu olayda büfe diye aldıkları ruhsatın iptal edilmesini sağlayan Tepebaşı Belediye Başkanı kardeşim Ahmet Ataça teşekkür ediyorum. 15 gün tahliye süresi verilmişti. Ama bugün gördük ki bizim yediğimiz yumruk ile ve beni tehdit ile gördük ki apar, topar kaldırılıyor. Ne yapalım oluyor böyle şeyler. Ama ben sizlere güveniyorum" diye konuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI