radyobir
radyobir

Görmez'e ziyaret

Ahde Vefa Platformu Diyanet işleri eski başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez'i ziyaret etti.

01 Kasım 2018 08:49 | Kategori: Yaşam

Görmez, Ahde Vefa Platformu ve Yönetimini yeni kurduğu İslam Düşünce Enstitüsü genel merkezinde ağırladı. Ziyarette, Başkan Mehmet Görmez’in eşi Hatice Kübra Görmez’de hazır bulundu.

Mehmet Görmez, "unutulmaya terkedilmiş değerlerimizi ahde vefa ile hatırlama farkındalığını sağlamaları çok anlamlı bir hizmet. Müminun süresinde Allah azzevecelle, "Ve onlar ki emanetlerine ve ahidlerine sadıklardır” sözünü hatırlatarak Ahde meselesinin mukaddes bir görev olduğunu dile getirmiştir. Bu vesileyle projenin mimarı Taner Akkuş’a, Platform Başkanı Nuran Kırlak hanımefendi ve yönetimine şahsım ve Enstitü’müz adına çok teşekkür ederim” dedi.

Hatice Kübra Görmez, peygamber efendimiz bir hadisinde; "bir kişinin yaptığı ziyarette bir başkası da sorar ziyaret sebebiniz nedir, bir alacağınız mı var yoksa ziyaret ettiğiniz kişinin mi size bir vereceği var?, Ziyareti yapan kişi de cevap verir;her hangi bir alış verişimiz yoktur, ben sadece Allah rızası için ziyarette bulundum der” bu nedenle yapılan ziyaretler eğer Allah’ın rızasını kazanmaya yönelikse eğer bu bir sünneti yaşatmakla birlikte gönülleri de sevindiren bir ziyarettir. Bu bağlamda platform üyelerini, başkan Nuran Kırlak ve projenin danışmanı Taner Akkuş’u tebrik ederim dedi.

Başkan Nuran Kırlak, "bu ziyaretler toplumumuzun dinamik taşları ve manevi değerleri olan kıymetleri hatırlamak ve hatırlatmak amaçlıdır. Çünkü Allah bizlere sılah-i rahim ziyaretlerini emretmekte dedi. Bu vesile ile platformumuzu onurlandırarak bizleri misafir eden, değerli başkanımız sayın Mehmet Görmez bey ve çok değerli eşi Hatice Kübra Görmez hanımefendiye çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI