radyobir
radyobir

Görüşmeler Moskova'da başlıyor

Türkiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı heyeti, Türk tarım ürünlerinin insan sağlığıyla ilgili denetim ve bazı teknik analizler üzerine görüşmeler yapmak amacıyla dün akşam Moskova'ya geldi. İki tarafın bugün temaslarda bulunması bekleniyor.

26 Nisan 2016 11:42 | Güncelleme :26 Nisan 2016 12:11 | Kategori: Dış Politika

Dört kişilik Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı heyeti, Rusya Federal Bitki Sağlığı Denetim Servisinin (Rosselhoznadzor) daveti üzerine dün akşam itibarıyla Rusya’nın başkenti Moskova’ya ulaştı.     

Heyetin bugün, Rosselhoznadzor yetkilileriyle, özellikle Rusya tarafından yaptırım uygulanmayan Türk tarım ürünlerinin Rusya'nın talep ettiği kriterlere uyumu konusunu ele alması bekleniyor.

RUSYA DAVET ETTİ

Geçen hafta Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi (Rosselhoznadzor) Başkan Yardımcısı Aleksey Alekseenko, Türk temsilcilerin önümüzdeki hafta Türk sebze ve meyvelerinin Rusya'ya sevkiyatını görüşmek için Moskova'ya geleceğini bildirmişti.

Alekseenko, Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamalarda, "Türkleri buraya davet ettik, onlar bu ziyareti kabul ettiler. Görüşmeler önümüzdeki hafta Moskova'da gerçekleşecek. Görüşmeler sırasında laboratuvar kontrolleri de dahil olmak üzere sebze ve meyvelerin sevkiyatında güvenliğin sağlanma sistemi ele alınacak" demişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI