radyobir
radyobir

Grev nedeniyle ulaşım durdu!..

İngiliz Havayolları British Airways, pilotlarının 48 saatlik grev başlatması üzerine tüm uçuşlarını iptal etmek zorunda kaldı.

09 Eylül 2019 10:06 | Kategori: Dünya

İngiliz Havayolu Pilotları Birliği BALPA, geçen ay grev konusunda uyarıda bulunmuştu.

British Airways’ten yapılan açıklamada "BALPA’nın aldığı eylem kararının müşterilerimize verdiği rahatsızlığı anlıyoruz. Pilotlarla ödemeler konusundaki anlaşmazlığı çözmek için aylarca uğraştıktan sonra gelinen bu nokta dolayısıyla çok üzgünüz” denildi.

Havayolu şirketi ayrıca BALPA’nın detayları paylaşmaması nedeniyle hangi pilotların göreve geleceklerini, hangi uçakların uçabileceğini kestiremediklerinden hemen hemen tüm uçuşları iptal etmek zorunda kaldıklarını duyurdu.

Anlaşma sağlanamaması halinde pilotların bugün ve yarının ardından benzer şekilde 27 Eylül tarihinde de greve gidecekleri belirtiliyor.

Hem pilotlar hem de British Airways yetkilileri masaya oturmak konusunda istekli olduklarını dile getiriyorlar.

İngiliz Havayolu Pilotları Birliği BALPA, British Airways’in karının daha yüksek bir bölümünü pilotlarla paylaşması gerektiğini dile getiriyor.

BALPA Genel Sekreteri Brian Strutton, İngiliz yayın kuruluşu BBC Radyosu’na yaptığı açıklamada "Bu sorunu aşmak için bir yol bulacağımız konusunda umutluyuz. Geride kalan 9 ay boyunca çok çaba sarf ettik ancak maalesef bu eylemi yapmak durumunda kaldık” dedi.

Strutton kendilerinin uzlaşmaya hazır olduklarını ama British Airways’in adım atmadığını söyledi.

BALPA’nın geçen hafta yaptığı teklifi de British Airways, "şişirilmiş bir teklif” olarak nitelendirerek reddetmişti.

İngiltere Başbakanı Boris Johson’un sözcüsü de her iki tarafı da anlaşma sağlamaları konusunda uyardı.

Grev nedeniyle British Airways yolcularının mağduriyetlerini gidermek ve bilet ve konaklama benzeri ücretlerini ödemek zorunda kalacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI