radyobir
radyobir

Guaido ile görüşen Biden'dan Venezuella'ya yaptırım mesajı

Beyaz Saray: "(Görüşmede) Biden, Venezuela halkının ülkelerinin geleceğine karar vermesini güçlendirecek müzakerelerin sonuçlarına göre bu ülkeye uygulanan yaptırımları yeniden şekillendirmeye hazır olduğunu kaydetti"

09 Haziran 2022 08:00 | Güncelleme :09 Haziran 2022 08:56 | Kategori: ABD

ABD Başkanı Joe Biden, Venezuela Muhalefet Lideri Juan Guaido ile yaptığı telefon görüşmesinde, ülkedeki müzakerelerin çıktılarına göre bu ülkeye yönelik yaptırımları tekrar şekillendirebileceklerini bildirdi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden'ın bugün Guaido ile telefonda görüştüğü belirtilerek, "Biden, 2015'te demokratik yollarla seçilen Ulusal Meclis'i ve Guaido'nun geçici devlet başkanlığını tanımaya devam ettiğini ve bunlara destek verdiklerini dile getirdi." ifadesi kullanıldı.

Biden'ın Venezuela'da "demokratik kurumların yeniden tesisi", "adil ve özgür seçimler" ve insan hakları konusundaki müzakerelere verdiği desteği dile getirdiğine işaret edilen açıklamada, görüşmede, ABD'nin ve diğer uluslararası ortakların bu krizde oynayabileceği rolün ele alındığı aktarıldı.

Açıklamada, "Biden, Venezuela halkının ülkelerinin geleceğine karar vermesini güçlendirecek müzakerelerin sonuçlarına göre bu ülkeye uygulanan yaptırımları yeniden şekillendirmeye hazır olduğunu kaydetti." ifadesine yer verildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI