radyobir
radyobir

Güvenlik Duvarı

Yazar: Henning Mankell Türkçesi: Bige Turan Zourbakis Ayrıksı Kitap

26 Mayıs 2022 15:26 | Kategori: Okudukça

Polisiye türünün usta isimlerinden Henning Mankell tarafından kaleme alınan ve olağanüstü kurgusuyla günümüzün en iyi polisiye serilerinden biri kabul edilen "Kurt Wallander” serisinde, Wallander’in yeni maceraları "Güvenlik Duvarı” adıyla yayımlandı. Ayrıksı Kitap tarafından basılan "Kurt Wallander” serisinin sekizinci kitabı olan "Güvenlik Duvarı”, Bige Turan Zourbakis’in çevirisiyle okurlarının beğenisini kazanmayı bekliyor.

Bir İskandinav polisiyesi olan "Güvenlik Duvarı”, İsveç’in soğuk sokaklarından birinde işlenen cinayeti çözmeye çalışan Dedektif Wallander ve ekibinin, bir labirent misali saran olaylardan çıkışını konu alıyor. Romanda iki genç kızın, bir taksi şoförünü darp etmesinin ardından gelişen olaylar anlatılırken, cinayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Şüpheli bir elektrik kesintisi, yaşananları iyice karmaşık hâle getirirken; Kurt Wallander zekice yaptığı müdahalelerle bir kez daha polisiye severlerden tam not alıyor.

Yazar Henning Mankell, farklı bakış açılarına yer verdiği romanında bir dönem yaşadığı İsveç’i ustalıkla sunarken, yarattığı kurguyla edebiyat okurlarının heyecan dolu bir maceraya dahil olmasını sağlıyor. Beyazperdeye de aktarılan "Kurt Wallander” serisinin sekizinci kitabı "Güvenlik Duvarı”, Henning Mankell’in üstün kurgu yeteneğiyle Ayrıksı Kitap baskısıyla polisiye okurlarının beğenisine sunuluyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI